2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Tisztelt Göncz Kinga Miniszter Asszony!
2004. 06. 18. 00:00

Kérem, engedje meg, hogy ezúton gratuláljak miniszteri kinevezéséhez, munkájához sok sikert és eredményeket kívánok.

Tisztelt Miniszter Asszony remélem, hogy az esélyegyenlőség fogalma Jászladányon is érvényesülni fog az elkövetkezendő időszakban, hiszen a tapasztalataink azt mutatták, hogy az ön elődje éppen azoknak nem adott esélyt az iskolaügyben, akiknek arra szükségük lett volna.

Az előző vezetés sikertelenségét bizonyítja az, hogy a korábbi miniszter felelőtlen nyilatkozatával támogatta a Jászladányon megalakított alapítványi iskola működését, pedig Magyarországon első alkalommal tudtuk azt bebizonyítani, hogy ez az iskola a gyermekek elkülönítése miatt jött létre.

Kérem, hogy a jászladányi iskolaüggyel kapcsolatos vizsgálatokat tekintse át, amiket az Oktatási Minisztérium, a kisebbségi ombudsman és más hivatal hozott meg korábban az ügyben, kérem továbbá azt, hogy adjon lehetőséget arra, hogy személyesen is tájékoztathassam önt a jászladányi iskolaügyről, fogadjon engem hivatalában.

A megfelelő tájékozódás után remélem, hogy az ügyben állásfoglalását meghozza és segít nekünk, abban, hogy ezt a kirekesztő, faji ideológia alapján szegregáló alapítványi magániskolát legkésőbb 2005 ig. bezárathassuk.

Jászladány, 2004-06-15

Tisztelettel:

Kállai László
Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet
elnök