HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Távozott az OCÖ sajtófőnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Fodor Ferenc
2004 Június 15    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Felmondott az Országos Cigány Önkormányzat sajtófőnöke, mert szakmailag nem ért egyet a szervezet működésével és a vezetőség politikai megnyilvánulásaival. Fodor Ferenc kedden közölte: "szakmaiatlannak és felkészületlennek tartja az Országos Cigány Önkormányzatot, hogy a romák érdekképviseletét ellássa.

Hirdetmény

Fodor Ferenc már májusban jelezte távozási szándékát az OCÖ elnökének. A sajtófőnök kijelentette: "nem személyes okok miatt, hanem szakmai szempontból" döntött a távozás mellett, mert úgy érzi; "jelenleg koncepció nélkül működik az OCÖ, és az elmúlt időszak is azt mutatja: antidemokratikus úton halad tovább az országos önkormányzat". Hozzátette azt is: "mindez a Farkas Flórián által irányított rendszert idézi". Nem ért egyet az önkormányzat politikai megnyilvánulásaival, és a jelenlegi vezetők közötti "belharcban" kialakult érdekellentétekkel sem. Úgy véli, hogy a szervezet elvesztette hitelét a sorozatos vezetői váltások és személycserék miatt, és botrányok sorozata övezi a legmagasabb szintű roma érdekképviseleti szervet.

A sajtófőnök úgy látja: "vezetői személycserékkel nem lehet megoldani az Országos Cigány Önkormányzat szakmaiságát, mert mielőbbi irányváltásra lenne szükség". Kijelentette azt is: csak az önkormányzatot hagyja ott, a romaügyben - más kereteken belül - tovább kíván dolgozni.

Fodor Ferenc múlt év augusztusától látta el az Országos Cigány Önkormányzat kommunikációs feladatait, mint sajtószóvivő és sajtófőnök. Egyelőre nem tudni, hogy ki látja el a jövőben a kommunikációs feladatokat. Fodor Ferenc korábban közölte azt is, hogy az önkormányzat havi lapja, a Világunk megjelenése is veszélyben van, mert forráshiány miatt nem tudják megjelentetni, és az OCÖ nem kívánja támogatni saját lapjának kiadását.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt