2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Távozott az OCÖ sajtófőnöke
2004. 06. 15. 00:00

A sajtófőnök kijelentette: "nem személyes okok miatt, hanem szakmai szempontból" döntött a távozás mellett.

Fodor Ferenc már májusban jelezte távozási szándékát az OCÖ elnökének. A sajtófőnök kijelentette: "nem személyes okok miatt, hanem szakmai szempontból" döntött a távozás mellett, mert úgy érzi; "jelenleg koncepció nélkül működik az OCÖ, és az elmúlt időszak is azt mutatja: antidemokratikus úton halad tovább az országos önkormányzat". Hozzátette azt is: "mindez a Farkas Flórián által irányított rendszert idézi". Nem ért egyet az önkormányzat politikai megnyilvánulásaival, és a jelenlegi vezetők közötti "belharcban" kialakult érdekellentétekkel sem. Úgy véli, hogy a szervezet elvesztette hitelét a sorozatos vezetői váltások és személycserék miatt, és botrányok sorozata övezi a legmagasabb szintű roma érdekképviseleti szervet.

A sajtófőnök úgy látja: "vezetői személycserékkel nem lehet megoldani az Országos Cigány Önkormányzat szakmaiságát, mert mielőbbi irányváltásra lenne szükség". Kijelentette azt is: csak az önkormányzatot hagyja ott, a romaügyben - más kereteken belül - tovább kíván dolgozni.

Fodor Ferenc múlt év augusztusától látta el az Országos Cigány Önkormányzat kommunikációs feladatait, mint sajtószóvivő és sajtófőnök. Egyelőre nem tudni, hogy ki látja el a jövőben a kommunikációs feladatokat. Fodor Ferenc korábban közölte azt is, hogy az önkormányzat havi lapja, a Világunk megjelenése is veszélyben van, mert forráshiány miatt nem tudják megjelentetni, és az OCÖ nem kívánja támogatni saját lapjának kiadását.