2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az OCÖ közgyűlése a kormányzati roma politika átalakítását javasolja
2004. 06. 11. 00:00

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése helyett a szervezet elnöksége ült össze szerda délután.

Hozzátette: a határozatban kimondták, hogy az országos önkormányzat szükségesnek tartja romaügyi miniszteri biztosok kinevezését többi között a Belügyminisztériumban, a munkaügyi tárcánál, valamint a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztériumban.

Roma ügyi referensek kinevezését tartja kívánatosnak az ÖCO a Nemzeti Fejlesztési Hivatalban, a lakásügyi hivatalban is, és a szervezet álláspontja szerint szükség lenne a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal cigányügyi főosztályának megerősítésére - mondta a képviselő.

Az országos önkormányzat - fűzte hozzá - szükségesnek tartja azt is, hogy a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítványnál önálló roma szakmai bizottság alakuljon.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) közgyűlése helyett a szervezet elnöksége ült össze szerda délután, miután az OCÖ jogtanácsosa észrevételezte, hogy az elnökség még nem tárgyalta az önkormányzat és intézményeinek előző évi mérlegbeszámolóját. Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a mérlegbeszámoló megvitatására rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, és közölte, ezt követően összehívja a közgyűlést.