HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Medgyessy a Cigánybálon mulatott - Baloldalt dobog a cigány muzsikus szíve

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Május 25    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Cigány muzsikus szíve baloldalt dobog - köszöntötte a miniszterelnököt Kállai Kiss Ernő klarinétművész a szombat esti cigányzenész-bálon, mielőtt a kétszáz fős vendégsereg nekilátott a borjúszűzzel töltött kacsának. A Magyar Nemzet értesülései szerint a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat jelentős összeggel támogatta a rendezvényt.

Hirdetmény

Medgyessy Péter és felesége, Mandur László, Gy. Németh Erzsébet (MSZP), Csík Tamás, a szocialista párt cigánytagozatának vezetője, valamint a szintén MSZP-s Teleki László romaügyi államtitkár is megjelent a budapesti Palace Hotelban rendezett eseményen. Szájbőgőn közreműködött Zsigó Jenő, a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (FCKÖ) elnöke. A meghívottak listáján számos bulvárlap újságírója szerepelt, de a Magyar Nemzet munkatársa a hotel különterméig nem juthatott el. A házigazda, Benga Oláh Tibor MSZP-s politikus gyakorlatilag kirekesztette a Magyar Nemzetet a helyszínről.

- Nem szégyellik magukat, hogy azt kérdezgetik, milyen pénzből esznek a cigányok?! - utasította el tudósítónkat Benga Oláh, felháborodva azon a Magyar Nemzethez eljuttatott információn, amely szerint az FCKÖ hétszázezer forinttal támogatta az MSZP közeli cigánybált. Előzőleg felhívtuk Zsigó Jenő elnököt, aki arra a kérdésre, hogy van-e köze az FCKÖ-nek a rendezvényhez, gyors nemmel válaszolt, majd megszakította a vonalat. Azóta a Magyar Nemzetnek elérhetetlen. - A miniszterelnök úr jelenlétével azokat a roma zenészeket akarta megtisztelni, akik nemzetközi rangot szereztek a cigánytársadalomnak, és egyúttal Magyarország jó hírét is öregbítették - magyarázta a szálló előcsarnokában Gulyás Erika kormányszóvivő-helyettes, hozzátéve: a bált nem a kormányfő szervezte, és nem foglalkozott azzal, honnan szereztek pénzt a szervezők.

A féloldalasra sikeredett, legalább kétszáz résztvevővel lebonyolított zenészbálra nem kapott meghívást számos világhírű, ám a szocialistáknak el nem kötelezett művész. Hiányzott a 100 Tagú Cigányzenekar is. - Sajnos a kultúra még ma sem pártsemleges; ennek a baloldali cigányok sem örülhetnek felhőtlenül, mert a politika a barna kezeket csak akkor keresi, amikor a szavazócédulák kitöltésére van szükség - mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Raduly József, a zenekar vezetője, aki abban reménykedik: előbb-utóbb megszilárdulnak az uniós normák Magyarországon.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt