2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megverték Fony roma alpolgármesterét
2004. 05. 13. 00:00

Botrányosan ért véget pénteken a második idősnapi mulattság Fonyon: a falu alpolgármestere nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel tért haza onnan.

Botrányosan ért véget pénteken a második idősnapi mulattság Fonyon: a falu alpolgármestere nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel tért haza onnan. "Beüzent a polgármester, hogy menjek ki az utcára tizenegy óra körül. Ott egy finánccal várt, aki szó nélkül elkezdett rángatni a nyakkendőmnél fogva. Közben a polgármester hátulról leütött, leestem a földre, úgy ütött-rúgott a vámos ahol ért" - meséli Horváth Miklós alpolgármester. Horváth úgy véli, amiatt verték meg, mert korábban többször nemmel szavazott a polgármesteri indítványokra, és véget akart vetni a "kiskirálykodásnak". "Ráadásul cigány is vagyok, ha nem lennék az, biztos nem kaptam volna" - tette hozzá az alpolgármester, aki az Encsi Városi Ügyészségen feljelentést tett a faluvezető és az általa ismeretlen vámos ellen.

Ivancsó János polgármester röhejesnek tartja Horváth állítását, miszerint ő is bántalmazta. Az elöljáró elmondása szerint az alpolgármester kötekedett, szitkozódott, ezután "akaszkodtak össze" a pénzügyőrrel. "Én inkább szét akartam választani őket" - jelentette ki Ivancsó, hozzátéve, hogy politikai motivációt sejt az ügy hátterében.