2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas: nem az államtitkárral, hanem a kormány cigánypolitikájával van alapvető baj
2004. 05. 12. 00:00

Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke azt állítja, hogy a kormányzat az első pillanattól kezdve nem vette komolyan a romaügyet.

Az elmúlt két évben többször is éles kritikával illette az MSZP roma tagozata a kormány cigánypolitikáját. A szekció úgy látja elsősorban a szaktudás és a hozzáértés hiányzik az irányításból. A tagozat vezetője elégedetlen Teleki László roma ügyekért felelős államtitkár munkájával is. Arra a kérdésre azonban, hogy akarják-e Teleki eltávolítását, nem kaptunk konkrét választ.

Csík Tamás, elnök, MSZP roma tagozata: "Nekem teljesen mindegy hogy hívják a roma politikai államtitkárt, Teleki László vagy másnak hívják, az a kérdés, hogy a roma ügyek kezelését szaktudással, szívvel lélekkel legyen kezelve minden formában és minden időben. És most ez így van? ..nem így van."

Az ellenzéki Farkas Flórián szerint nem okos az a szocialista taktika, hogy államtitkári cserével kívánják megnyerni a roma szavazókat az uniós választásokra. Az ország legnagyobb roma szervezetének vezetője szerint nem az államtitkárral, hanem a kormány cigánypolitikájával van alapvető baj.

Farkas Flórián (Fidesz), elnök, Lungo Drom: "Ez nem a Teleki László államtitkár úr tevékenységének szól, hanem az ügynek a kormányzat első pillanattól elkezdve nem vette komolyan a cigányügyet és ezért is történt ez a megtévesztés ezért történt tulajdonképpen az lefokozása, majd most dolgoznak gondolkodnak hogyan távolítsák el. Mindenképpen felelősség terheli a kormányzattot a kialakult helyzetért és ezt a cigányság most 13-án a szavazatával fogja számonkérni."

Az ügyről Teleki Lászlót államtitkárt is szerettük volna megkérdezni, azonban nem sikerült elérnünk.