HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas: nem az államtitkárral, hanem a kormány cigánypolitikájával van alapvető baj

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Május 12    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke azt állítja, hogy a kormányzat az első pillanattól kezdve nem vette komolyan a romaügyet. A fideszes politikus szerint, Teleki László romaügyi államtitkár esetleges eltávolításával sem tudna a kormány több cigány szavazatot nyerni a júniusi választásokon. Az MSZP roma tagozata viszont Teleki László romaügyi államtitkár munkáját kritizálja.

Hirdetmény

Az elmúlt két évben többször is éles kritikával illette az MSZP roma tagozata a kormány cigánypolitikáját. A szekció úgy látja elsősorban a szaktudás és a hozzáértés hiányzik az irányításból. A tagozat vezetője elégedetlen Teleki László roma ügyekért felelős államtitkár munkájával is. Arra a kérdésre azonban, hogy akarják-e Teleki eltávolítását, nem kaptunk konkrét választ.

Csík Tamás, elnök, MSZP roma tagozata: "Nekem teljesen mindegy hogy hívják a roma politikai államtitkárt, Teleki László vagy másnak hívják, az a kérdés, hogy a roma ügyek kezelését szaktudással, szívvel lélekkel legyen kezelve minden formában és minden időben. És most ez így van? ..nem így van."

Az ellenzéki Farkas Flórián szerint nem okos az a szocialista taktika, hogy államtitkári cserével kívánják megnyerni a roma szavazókat az uniós választásokra. Az ország legnagyobb roma szervezetének vezetője szerint nem az államtitkárral, hanem a kormány cigánypolitikájával van alapvető baj.

Farkas Flórián (Fidesz), elnök, Lungo Drom: "Ez nem a Teleki László államtitkár úr tevékenységének szól, hanem az ügynek a kormányzat első pillanattól elkezdve nem vette komolyan a cigányügyet és ezért is történt ez a megtévesztés ezért történt tulajdonképpen az lefokozása, majd most dolgoznak gondolkodnak hogyan távolítsák el. Mindenképpen felelősség terheli a kormányzattot a kialakult helyzetért és ezt a cigányság most 13-án a szavazatával fogja számonkérni."

Az ügyről Teleki Lászlót államtitkárt is szerettük volna megkérdezni, azonban nem sikerült elérnünk.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt