HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cseresznye- és meggyfát ültettek

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  fadd
2004 Május 07    Forrás: Tolnai Népújság


Ez a cikk archív

Közel négyszáz facsemetét ültettek a napokban Faddon, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat által elnyert pályázati támogatásból. A fásítás hét, roma családok által is lakott utcát érint.

Hirdetmény

A Faddi Cigány Kisebbségi Önkormányzat - a települési önkormányzat támogatásával - a Környezetvédelmi Minisztérium Zöld Forrás pályázatán 1,1 millió forintot nyert fásításra. Az összegből közel négyszáz, jó minőségű, viszonylag kevés gondozást igénylő, zömében gyümölcsfát vásároltak. Mint azt Bolgár Sándor, a kisebbségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta, a faültetésre a nagyközség 6-os út felőli részén, a Tasnád, a Kossuth, a Mátyás király, az Attila, a Vörösmarty és a Tanács utcában, illetve a Temető soron került sor, azaz azokon a helyeken, ahol a roma családok nagyobb számban élnek. Az sem véletlen, hogy az elültetett fák zöme gyümölcs, méghozzá meggy és cseresznye, hiszen két-három év múlva, ezen növények termőre fordulása után a lakók hasznosítani tudják a termést.

Az ültetést az elmúlt napokban végezték, a roma és a települési önkormányzat egyes képviselői, a települési önkormányzat közhasznú dolgozói, a polgármesteri hivatal munkatársai segítségével, közreműködésével, de a munkába bevonták az érintett lakókat is. Ezzel is azt szeretnék erősíteni - mint ahogy Kocsner Antal, Fadd polgármestere és Bolgár Sándor egyaránt ennek a reményének adott hangot -, hogy az utcabeliek a sajátjukénak tekintsék, óvják, gondozzák ezeket a fákat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt