2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Sajátos támogatás a romáknak
2004. 05. 06. 00:00

Körülbelül 150 méter hosszú sínpárt adományoz Szombathely önkormányzata a Zsutinász Segítő Alapítványnak.

Körülbelül 150 méter hosszú sínpárt adományoz Szombathely önkormányzata a Zsutinász Segítő Alapítványnak. A sínek helyén parkolót épít majd a város. Az ajándékozással mindenki jól jár, mondja Lakézi Gábor osztályvezető.

"Végül is az önkormányzat két legyet üt egy csapásra, mert nemcsak hogy elvégzi, elvégezteti azt a munkát, amit mindenképpen szükséges, hanem ezzel még a hátrányos helyzetű romákat is egyfajta módon támogatja" - mondta Lakézi Gábor, a szombathelyi Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztály vezetője.

A síneket munkanélküli romákkal szeretné felszedetni a megajándékozott. Az alapítvány terve az, hogy a síneket eladják a MÉH-nek. A szervezet szóvivője szerint a bevételük néhány százezer forint lesz, amiből szegény romákat akarnak támogatni.

"Hátrányos helyzetű gyermekeket, akiknek kívánunk kiosztani az összegből beiskolázási segélyként bizonyos összeget, és időseket, akik nem tudják kifizetni a rezsijüket" - nyilatkozta Vajda Elemér, a Zsutinász Segítő Alapítvány szóvivője.

Az adományozási szerződést még nem írták alá, de várhatóan egy héten belül erre is sor kerül.

Az RTL Klub Híradója úgy tudja, hogy a szombathelyi önkormányzat feltételekhez köti a sínajándékozást. Az alapítványnak a sínek felszedésével együtt a talpfák elszállításáról és a tereprendezésről is gondoskodnia kell.