HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szemétszedők versenye

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 április 20    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Tisztító-fertőtlenítő meszelést szervezett hat borsodi település cigány lakosainak a Közéleti Roma Nők Egyesülete. A szociális minisztérium félmillió forintos támogatása révén Szendrőn, Rakacán, Tornanádaskán, Bódvalenkén, Bódvaszilason és Martonyiban háromszázötven zsák oltott meszet osztottak szét - tudtuk meg az egyesület elnökétől, Kozma Blankától.

Hirdetmény

Bár a legtöbben még várnak a munkával a melegebb időre, Szendrőn, az Akácos utca néhány lakásában tegnap már a festés vége felé tartottak a háziak. A három gyerekükkel és három unokájukkal együtt lakó - a családfő rokkantnyugdíjából, segélyekből és alkalmi munkákból élő - Káló Józseféknek is jól jött ez a segítség, bár még venniük kellett meszet és színezőt, hogy hat éve épült házuk valamennyi helyiségét kifesthessék.

Az akció részeként szervezett tegnapi szendrői szabadtéri közegészségügyi fórumon Kozma Blanka az összesereglettek előtt elmondta, hogy terveik szerint a későbbiekben ellenőrzik majd valamennyi ház kéményét, kályhacsöveit, és ha kell, segítenek a patkányirtásban is. A helyben meghirdetett alkalmi szemétszedő verseny során sok felnőtt és gyerek kért zsákot és szedte össze nemcsak portájáról, hanem a közterületről is a hulladékot. Az ÁNTSZ edelényi tiszti főorvosa, Jamniczky Erika ezzel kapcsolatban arra hívta fel az ott lévők figyelmét, hogy ha mindenki rendben tartja a saját portáját, akkor az egész településrész tisztább lesz. A város polgármestere, Mester Árpád pedig megígérte, ha az akció sikerrel jár, az önkormányzat segít fenntartani a rendet és a tisztaságot.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt