HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Amnesztiáért lobbizik az MSZP Cigánytagozata

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 április 18    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Az 1990-es közkegyelemhez hasonló amnesztiát javasol az MSZP Cigánytagozata, amely elengedné a kétmillió forint alatti köztartozásokat, valamint az úgynevezett "CS" lakások hitelei utáni kamatokat. A Cigánytagozat vezetője szerint javaslatukat eljuttatták a párt elnökségének, a választmányának és a parlamenti frakciónak is. Egyelőre egyik testülethez sem jutott el a javaslat, amit ugyanakkor Juhász Ferenc és Katona Béla is rossz ötletnek tart.

Hirdetmény

A súlyosabb bűncselekmények elkövetőit nem érintené az MSZP Cigánytagozata által javasolt amnesztia. Csík Tamás, a tagozat elnöke az Indexet arról tájékoztatta, hogy a napokban levélben javasolt az 1990-eshez hasonló közkegyelmet a párt elnökségének, választmányának, illetve parlamenti frakciójának. Csík szerint javaslatukban az enyhébb cselekményeket elkövető személyek mentesülhetnének a büntetés alól. Csík a tizennégy évvel ezelőtti szabályokat alkalmazná, azaz a visszaesők, az erőszakos bűncselekmények elkövetői, a drogterjesztők nem részesülhetnének a kegyelemből.

A javaslat eltörölné a magánszemélyek, illetve a kisvállalkozók kétmillió forint alatti köztartozásait. Csík Tamás nem tenne különbséget az adó, a tb- és vámtartpzás között, a 2003. december végéig felgyűlt tartozásokat eltörölné. Csík elképzelése szerint az úgynevezett "CS" lakások után felvett hitelek kamatait is el kellene engedni. (1961-ben a cigányok életkörülményeinek javítását célzó programot hirdettek meg. A telepek felszámolását csökkentett komfortfokozatú lakások építésével és kamatmentes, hosszú lejáratú kölcsönökkel igyekeztek elérni.) A Cigánytagozat vezetője egyelőre nem kapott választ felvetéseire.

Katona Béla frakcióvezető-helyettes az Indexnek cáfolta, hogy levelet kaptak volna a cigánytagozattól, amiben amnesztiát kérnének. Ettől függetlenül szerinte "szóba sem jöhet" az amnesztia kérdése, annak "semmiféle aktualitása nincs", tette hozzá. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, az MSZP elnökségi tagja sem hallott a felvetésről. Az Indexnek azt mondta, hogy "sem az okát, sem a magyarázatát nem ismerem, de első hallásra nem jó ötletnek tartom".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt