2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megfenyegették a romaügyi államtitkárt
2004. 04. 17. 00:00

Fenyegető levelet kapott Teleki László romaügyi államtitkár pénteken. A levél írója megölné az államtitkárt egy kijelentése miatt.

Életveszélyesen megfenyegették Teleki Lászlót egy levélben, amely az államtitkárságára érkezett. A Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős politikai államtitkára e tényről szombaton a romák lehetőségeiről szóló budapesti konferencián beszélt.

"Amennyiben a cigány óvodásoknak te jobb sorsot akarsz, akkor véged lesz, vége lesz annak a sok tízezer cigánynak Magyarországon, akit te képviselsz" - mondta el Teleki László levél írtakról, amely pénteken érkezett a hivatalába. A levél írója egy korábbi fórumon elhangzott azon kijelentésére reagált, miszerint üdvözölte, hogy a kormány rászorultság elve alapján térítésmentessé tette az óvodai ellátást.

A levélben az áll, hogy "nem ezt kellene adni a romáknak, hanem el kellene takarodniuk, meg egyébként is minden romát ki kéne irtani Magyarországon, így köztük engem is" - mondta el a szűkszavúan nyilatkozó államtitkár. Az levélíró azt is kilátásba helyezte, hogy "fog arról tenni, hogy ez meg is történjen akár velem, akár a magyarországi cigánysággal" - fűzte hozzá.

A levelet még érkezése napján, pénteken eljuttatták a nemzetbiztonsági hivatalhoz - közölte.