HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Lába kélt az OCÖ vagyonának

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Farkas Flórián
2004 április 05    Forrás: ma.hu


Ez a cikk archív

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Országos Cigány Önkormányzattól (OCÖ) eltűnt pénz miatt, amely a gyanú szerint gazdálkodási szabálytalanságok következménye. Az eddigi adatok szerint a 60 milliós hiány 1999 és 2003 között gyűlt össze, ezalatt több esetben állapítható meg számviteli fegyelem megsértése és jogtalan költségelszámolás.

Hirdetmény

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az Országos Cigány Önkormányzattól (OCÖ) eltűnt pénz miatt, amely a gyanú szerint gazdálkodási szabálytalanságok következménye. Az eddigi adatok szerint a 60 milliós hiány 1999 és 2003 között gyűlt össze, ezalatt több esetben állapítható meg számviteli fegyelem megsértése és jogtalan költségelszámolás. (Ma.hu) Az ÁSZ jelentése szerint pályázati támogatások jogtalan igénybevétele, bizonyos kiadások többszöri elszámolása és az útiköltség szabályozatlansága a leggyakoribb hiba. Érdekesség, hogy a vizsgált időszakban - három hónapot leszámítva - az OCÖ elnöke Farkas Flórián volt, aki úgy gondolja, nem tehet a hiányokról, ami ráadásul saját kalkulációja szerint az összvagyonnak mindössze fél százalékát teszi ki.

Horváth Aladár, akit tavaly márciusban választottak meg az OCÖ elnökévé, de három hónappal később leváltották, úgy véli, az önkormányzat éléről puccsal távolították el, aminek oka elsősorban az volt, hogy nem volt hajlandó eltűrni a visszaéléseket. Kolompár Orbán, aki jelenleg az elnöki posztot tölti be, nem puccsként emlékszik Horváth leváltására, bár abban egyetért vele, hogy a gazdálkodásért a mindenkori vezető a felelős.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt