2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Német adomány a pécsi Gandhi Gimnáziumnak
2004. 03. 30. 00:00

A pécsi könyvtár különlegesen jól sikerült példája a Goethe Intézet és az EU-tagjelöltek közötti intenzívebb együttműködésnek.

A Goethe Intézet, a Stuttgarti Médiafőiskola, a Gandhi Alapítvány és a budapesti Pedagógia Intézet támogatásával, szponzorok segítségével a Gandhi Gimnáziumban berendezett modern könyvtár - amely egyúttal találkozó- és információs központként is működik - segít majd a fiatal romáknak, hogy könnyebben hozzáférjenek a tudományok forrásaihoz.

"A pécsi könyvtár különlegesen jól sikerült példája a Goethe Intézet és az EU-tagjelöltek közötti intenzívebb együttműködésnek. Megteremtjük az oktatáshoz és információhoz való hozzáférést, és ezt éppen olyan csoportok érdekében, amelyek számára eddig nem volt adott ennek lehetősége" - mondta Stephan Nobbe, a Goethe Intézet kelet-közép-európai megbízottja.

A könyvtár megnyitója után kétnapos nemzetközi szakmai tanácskozásra kerül sor. A konferencia témája a "Kisebbségek és könyvtár Kelet-Közép-Európában: kulturális identitás és sokszínűség".

A Gandhi Gimnáziumot 1994-ben alapította az azonos nevű Gandhi Alapítvány abból a célból, hogy a magyarországi roma kisebbség nyelve, kultúrája, történelme és életmódja jobb képzési és fejlődési esélyeket kapjon.