HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hazaérkezik a roma kereszt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 28    Forrás: Heves Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke, Farkas Antal a héten Gyöngyösön tett látogatása során jelentette be, hogy a romák II. János Pál pápa által Rómában megáldott feszülete április 5-től 11-ig megyénk településein lesz látható.

Hirdetmény

Az országjáró kereszt - amelyet Hegedűs István gyöngyösi faszobrász készített a pápai látogatásra - Baranya, Békés és Szabolcs megye után most Borsodban van, s innen érkezik húsvét hetében megyénkbe, valószínűleg Egerbe. Ott roma vezetők ötfős bizottsága fogadja és veszi át a kegytárgyat, majd annak bemutatására, a római út videovetítéssel egybekötött élménybeszámolójára kerül sor.

 

Farkas Antal elmondta: egy-egy állomásként igyekeznek olyan településeket kiválasztani, amely közlekedés és megközelíthetőség szempontjából a más községekből érkezőknek is lehetőséget nyújt a kereszt megtekintésére. A dolgok jelen állása szerint Eger és Gyöngyös mellett ilyen állomás lenne Kisköre, Parád, Besenyőtelek, Tarnaörs és Boldog. Ahol erre mód van, kétnyelvű, roma-magyar szentmisén mutatják be a feszületet, az egyházzal jelenleg is folyik erről az egyeztetés. Csaknem biztosnak tűnik, hogy Gyöngyösön a Szent Bertalan-templomban nagypénteken tartanának ilyen misét a roma pappal, kántorokkal, zenészekkel rendelkező hodászi gyülekezet segítségével.

A megyében töltött utolsó napon, vagyis húsvét vasárnapján a püspöki kar tagjainak részvételével az Egri Bazilikában szeretnék a hívek elé tárni a Rómát megjárt kegytárgyat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt