HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hazaérkezik a roma kereszt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 28    Forrás: Heves Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke, Farkas Antal a héten Gyöngyösön tett látogatása során jelentette be, hogy a romák II. János Pál pápa által Rómában megáldott feszülete április 5-től 11-ig megyénk településein lesz látható.

Hirdetmény

Az országjáró kereszt - amelyet Hegedűs István gyöngyösi faszobrász készített a pápai látogatásra - Baranya, Békés és Szabolcs megye után most Borsodban van, s innen érkezik húsvét hetében megyénkbe, valószínűleg Egerbe. Ott roma vezetők ötfős bizottsága fogadja és veszi át a kegytárgyat, majd annak bemutatására, a római út videovetítéssel egybekötött élménybeszámolójára kerül sor.

 

Farkas Antal elmondta: egy-egy állomásként igyekeznek olyan településeket kiválasztani, amely közlekedés és megközelíthetőség szempontjából a más községekből érkezőknek is lehetőséget nyújt a kereszt megtekintésére. A dolgok jelen állása szerint Eger és Gyöngyös mellett ilyen állomás lenne Kisköre, Parád, Besenyőtelek, Tarnaörs és Boldog. Ahol erre mód van, kétnyelvű, roma-magyar szentmisén mutatják be a feszületet, az egyházzal jelenleg is folyik erről az egyeztetés. Csaknem biztosnak tűnik, hogy Gyöngyösön a Szent Bertalan-templomban nagypénteken tartanának ilyen misét a roma pappal, kántorokkal, zenészekkel rendelkező hodászi gyülekezet segítségével.

A megyében töltött utolsó napon, vagyis húsvét vasárnapján a püspöki kar tagjainak részvételével az Egri Bazilikában szeretnék a hívek elé tárni a Rómát megjárt kegytárgyat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Cigány autonómia

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Csak zaklatásért ítélték el a Betyársereg öt tagját

  • Orbán Viktornak végig kell mennie az úton – Forgács István a MandinernekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt