2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hitelből számolná fel a cigánytelepeket a kormány és az OCÖ
2004. 03. 26. 00:00

463 romatelep van ma Magyarországon, nyilvánvalóan ezeknek a fölszámolásáról van szó. Még a Magyar Nemzeti Bank nem ítélte oda a hitelt.

463 romatelep van ma Magyarországon, nyilvánvalóan ezeknek a fölszámolásáról van szó. Családlétszámtól függően kell az Országos Önkormányzat álláspontja szerint fölszámolni ezeket a romatelepeket. Nem tudjuk, most ez a pénz, per pillanat mire elég. Még a Magyar Nemzeti Bank nem ítélte oda a hitelt.

 

A gyakorlatban ez hogy működhetne, odaadnák a pénzt azoknak, akik ezeken a telepeken élnek, vagy pedig építenének helyette új házakat?

A telepfelszámolási program nem létezik a régi telepek eldózerolása, és új lakások építése nélkül. Mindenféleképpen a települési önkormányzatok, valamint a helyi kisebbségi önkormányzatok bevonásával kellene ezt a projektet lebonyolítani. A forrás odaítélése után a települési önkormányzatok, a romák, és a helyi kisebbségi önkormányzatok bevonásával építenénk fel, vagy számolnánk fel a telepet. De a mi programunk tartalmaz egy olyan elemet is, hogy kell, hogy legyen egy továbbfoglalkoztatási program, és kell, hogy legyen egy szociális, és egészségügyi program, hisz az nem megoldás, hogy építünk egy új házat, és gyakorlatilag az új házat kapó családnak nincs munkája, és három-négy hónapon belül elputrisodik a ház, hisz nem tudja a lakást fenntartani.