HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hitelből számolná fel a cigánytelepeket a kormány és az OCÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 26    Forrás: Magyar Rádió


Ez a cikk archív

A kormányzati egységen belül a Miniszterelnöki Hivatalon belül az Esélyegyenlőségi Kormányhivatallal közösen terjesztettek elő egy nemzetközi bankhoz egy hitelkonstrukciót, amely gyakorlatilag finanszírozná a magyarországi romatelepek, putrik átfogó felszámolását, rehabilitációját - mondta el Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.

Hirdetmény

463 romatelep van ma Magyarországon, nyilvánvalóan ezeknek a fölszámolásáról van szó. Családlétszámtól függően kell az Országos Önkormányzat álláspontja szerint fölszámolni ezeket a romatelepeket. Nem tudjuk, most ez a pénz, per pillanat mire elég. Még a Magyar Nemzeti Bank nem ítélte oda a hitelt.

 

A gyakorlatban ez hogy működhetne, odaadnák a pénzt azoknak, akik ezeken a telepeken élnek, vagy pedig építenének helyette új házakat?

A telepfelszámolási program nem létezik a régi telepek eldózerolása, és új lakások építése nélkül. Mindenféleképpen a települési önkormányzatok, valamint a helyi kisebbségi önkormányzatok bevonásával kellene ezt a projektet lebonyolítani. A forrás odaítélése után a települési önkormányzatok, a romák, és a helyi kisebbségi önkormányzatok bevonásával építenénk fel, vagy számolnánk fel a telepet. De a mi programunk tartalmaz egy olyan elemet is, hogy kell, hogy legyen egy továbbfoglalkoztatási program, és kell, hogy legyen egy szociális, és egészségügyi program, hisz az nem megoldás, hogy építünk egy új házat, és gyakorlatilag az új házat kapó családnak nincs munkája, és három-négy hónapon belül elputrisodik a ház, hisz nem tudja a lakást fenntartani.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt