HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az Európai Parlament előtt a szlovák romák ügye

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 10    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Szerdán a tőketerebesi köztemetőben fogják eltemetni azt a roma fiatalembert, aki a cigány telepi rendőrségi akció napján tűnt el: kéthetes hullájára a napokban találtak rá a telep melletti kanális partján. A családtagok és jogvédő szervezetek a temetés után egyből exhumáltatni szeretnék a férfi holttestét, mert szerintük a hivatalos verzióval ellentétben nem baleset érte a háromgyermekes családapát.

Hirdetmény

Radoslav Pukyt tegnap előtt holtan találták meg a tőketerebesi roma telep melletti kanális partján. A rokonok és néhány szemtanú szerint a férfi a két héttel ezelőtti rendőrségi akció idején tűnt el, amikor mintegy kétszáz karhatalmista házról házra járva több romát súlyosan bántalmazott. "Nagyon megijedtünk és nyomunkban a zsandárokkal kb. tízen a mezőre menekültünk, de Radoslav lemaradt. Visszanézve még láttam, hogy a kommandósok elfogták, földre teperték és ütötték-vágták" - nyilatkozta a Roma Sajtóközpontnak az elhunyt férfi öccse Ladislav Puky, aki furcsának találja, hogy testvérére az ütlegelés helyszínétől nem messze lévő kanális partján találtak rá, amit korábban ők többször is átvizsgáltak. A Romnews.com információi szerint több szemtanú látta, hogy férfit a rendőrségi autóba tuszkolták be az álarcos akciócsoport tagjai, a rendőrség viszont cáfolja, hogy őrizetbe vették volna a Radoslav Puky-t.

A helyi rendőrség a holtestet még hétfőn elszállította a kassai bírósági orvosi szakértői boncolásra, amely megállapította: a fiatalember két hete valószínűleg fulladásban halt meg.

Az elhunyt családtagjai szerint viszont manipulálták az eredményeket és független orvos szakértő bevonásával új boncolást kértek.

Hétfőn a romaügyi kormánybiztos Klára Orgovánová is független megfigyelők jelenlétét kérte, de erre nem került sor. A holtestet a rendőrség hamar átszállította a tőketerebesi hullaházba, a jogvédők és a család szorgalmazta új vizsgálatot már csak egy - meglehetősen bürokratikus eljárást maga után vonó - exhumálás után lehet elvégezni. A 29 éves háromgyermekes férfit szerdán temetik a tőketerebesi köztemetőben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt