HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ütközetben eltűnt

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Március 09    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Holtan találták meg tegnap azt a tőketerebesi roma férfit, aki két hete a cigány telepi rendőrségi fellépés idején tűnt el. A helyszínre érkező orvos szerint a 29 éves háromgyermekes fiatalember vízbe fulladt, a Radoslav Puky-t utoljára élve látó testvére elmondása szerint bátyjának a rendőrségi ütlegek előli meneküléskor veszett nyoma.

Hirdetmény

A tizenöt napja eltűnt roma fiatalemberről rokonai még a napokban is azt hitték, hogy a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették telepi attak során. Igaz, a rendőrségen korábban azt a tájékoztatást kapták, hogy ilyen névvel senkit nem vették őrizetbe.

"Azon a napon, amikor a kommandósok berontottak a cigánytelepre, már összeverve érkezett a lakásomra a bátyám, hogy figyelmeztessen a kommandósokra. Nagyon megijedtünk és nyomunkban a zsandárokkal kb. tízen a mezőre menekültünk, de Radoslav lemaradt. Visszanézve még láttam, hogy a kommandósok elfogták, földreteperték és ütötték-vágták" - nyilatkozta a Roma Sajtóközpontnak az elhunyt férfi öccse Ladislav Puky, aki furcsának találja, hogy Radoslavra az ütlegelés helyszínétől nem messze lévő kanális partján találtak rá, amit korábban ők többször is átvizsgáltak.

A Romnews.com információi szerint több szemtanú látta, hogy férfit a rendőrségi autóba tuszkolták be az álarcos akciócsoport tagjai.

A helyszínre érkező orvos véleménye szerint a férfi vízbefulladt, a halál okára bizonyosan csak a boncolás után fog fény derülni. A szlovák kormány romaügyi biztosa, Klára Orgovánová az ügy kapcsán a Roma Sajtóközpontnak elmondta: szeretné, ha a boncoláskor egy roma civil szervezet megbízottja is jelen lenne, de a kontrollt ő nem tudja garantálni.

A kassai megyei rendőrség szóvivője, Jana Demjanicová tájékoztatás szerint a terebesi rendőrök cáfolják, hogy az akció során őrizetbe vették volna a roma fiatalembert.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt