2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Ütközetben eltűnt
2004. 03. 09. 00:00

A tizenöt napja eltűnt roma fiatalemberről rokonai még a napokban is azt hitték, hogy a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették telepi attak során.

A tizenöt napja eltűnt roma fiatalemberről rokonai még a napokban is azt hitték, hogy a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették telepi attak során. Igaz, a rendőrségen korábban azt a tájékoztatást kapták, hogy ilyen névvel senkit nem vették őrizetbe.

"Azon a napon, amikor a kommandósok berontottak a cigánytelepre, már összeverve érkezett a lakásomra a bátyám, hogy figyelmeztessen a kommandósokra. Nagyon megijedtünk és nyomunkban a zsandárokkal kb. tízen a mezőre menekültünk, de Radoslav lemaradt. Visszanézve még láttam, hogy a kommandósok elfogták, földreteperték és ütötték-vágták" - nyilatkozta a Roma Sajtóközpontnak az elhunyt férfi öccse Ladislav Puky, aki furcsának találja, hogy Radoslavra az ütlegelés helyszínétől nem messze lévő kanális partján találtak rá, amit korábban ők többször is átvizsgáltak.

A Romnews.com információi szerint több szemtanú látta, hogy férfit a rendőrségi autóba tuszkolták be az álarcos akciócsoport tagjai.

A helyszínre érkező orvos véleménye szerint a férfi vízbefulladt, a halál okára bizonyosan csak a boncolás után fog fény derülni. A szlovák kormány romaügyi biztosa, Klára Orgovánová az ügy kapcsán a Roma Sajtóközpontnak elmondta: szeretné, ha a boncoláskor egy roma civil szervezet megbízottja is jelen lenne, de a kontrollt ő nem tudja garantálni.

A kassai megyei rendőrség szóvivője, Jana Demjanicová tájékoztatás szerint a terebesi rendőrök cáfolják, hogy az akció során őrizetbe vették volna a roma fiatalembert.