HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Teleki László kivár a jászladányi iskola ügyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki, jászladány
2004 Március 06    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Miniszterelnöki Hivatal romaügyi államtitkára, Teleki László csütörtökön azt mondta: egyelőre "kivár" a jászladányi alapítványi iskola ügyében.

Hirdetmény

Az államtitkár egy lakossági fórum előtt rögtönzött sajtótájékoztatón Kisújszálláson elmondta: "kivárásos alapon" tekint az alapítványi iskola ügyére, és megvárja a folyamatban lévő vizsgálatok befejezését.

Leszögezte azonban, hogy "mindettől függetlenül" Jászladányban és máshol is "tudomásul kell venni, hogy Magyarországnak a cigányság nélkül nem lehet a közös Európába elérni".

A jászladányi alapítványi iskola körül már körülbelül két évvel ezelőtti alapítása óta zajlik a vita, mert több helybéli roma szülő szerint az intézmény által támasztott követelmények hátrányosak a cigány származásúakra, akik így azt nem látogathatják.

Az ügyben már közvetített többek között Mádl Ferenc államfő, Magyar Bálint oktatási miniszter, Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman és Teleki László romaügyi államtitkár is.

Legutóbb januárban fordult jogorvoslatért az ügyészséghez több olyan szülő is, akiknek gyermekeit nem vették fel az intézménybe, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pedig februárban óvást nyújtott be a magániskolát fenntartó alapítvány kuratóriumának azon döntése ellen, amelyben a testület hat roma szülő gyermekének felvételét elutasította.

Teleki László csütörtökön leszögezte: ha a cigányság az oktatásban és a foglalkoztatásban helyben nem kap lehetőséget a felzárkózásra, "akkor nem tud bekapcsolódni a gazdasági vérkeringésbe, és mindig egy eltartott népcsoport marad".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt