HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Végleges az SZDSZ EP-listája

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Február 21    Forrás: Index.hu


Ez a cikk archív

Az SZDSZ országos tanácsa (ot) véglegesítette a párt európai parlamenti listáját - közölte Pető Iván, a testület elnöke szombaton, Budapesten.Pető Iván és Demszky Gábor, a lista vezetője elmondta: a 24 fős lista minden második helyén férfi szerepel, és az egész országot reprezentáló jelöltek többsége helyi politikusként vált ismertté.


Hirdetmény

A listán a párt ifjúsági tagozata, az Új Generáció több tagja is szerepel, és két roma politikus is SZDSZ-színekben indul a választásokon.

A liberális párt európai parlamenti listáját Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere vezeti, őt követi Szent-Iványi István, Mohácsi Viktória, Béki Gabriella és Kocsis Imre Antal.

Utánuk Dióssy László, Csőzik László, Sándor Klára, Jüttner Csaba, John Emese, Pap János Dániel, Pálné Kovács Ilona, Magyar Levente, Venczel Éva, Mohos Antal, Nagy Mária, Horuczi Csaba, Takács Flóra, Wittinghoff Tamás, T. Asztalos Ildikó, Gál István, Kocsa Erika, Kozma Blanka és Gusztos Péter következik.

"Ez egy kitűnő, reprezentatív, jó lista, ami esélyt ad az SZDSZ-nek, hogy jól szerepeljen a választásokon" - mondta Demszky Gábor.

Pető Iván ismertette az SZDSZ európai parlamenti választási kampányának következő kérdését, amely úgy hangzik: hogyan induljanak a pártok az európai parlamenti választásokon?

Elmondása szerint a szocialisták válasza az, hogy együtt, mert Magyarországon ma a pártok versenye helyett a pártok összefogására van szükség.

Pető Iván szerint a konzervatív válasz az, hogy megfontolandó a pártok együttes indulása, "a közös indulás nagyívű javaslat, bár Vorosilov ötletére emlékeztet".

"A pártoknak külön kell indulniuk, a demokrácia alapja a többpártrendszer, a választás jogát nem lehet a polgároktól elvenni" - ismertette a szabad demokrata választ az ot elnöke.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt