2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A roma jogvédő cáfol
2004. 02. 11. 00:00

Felháborodásának adott hangot, illetve szégyenletes feltételezésnek titulálta a vele szemben megfogalmazódott vádat, miszerint maga festette házára a feliratot, illetve az egyértelmű jelképeket.

Kállai László házára egy bitófa és egy horogkereszt mellé a "Meghalsz cigány" feliratot pingálták. A roma jogvédő szervezet vezetőjének információja szerint a rendőrség rongálás alapos gyanúja miatt indította meg az eljárást ismeretlen tettes ellen.

Felháborodásának adott hangot, illetve szégyenletes feltételezésnek titulálta a vele szemben megfogalmazódott vádat, miszerint maga festette házára a feliratot, illetve az egyértelmű jelképeket. - Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik feltételezik, hogy felelős szülőként, ilyen stressz hatásnak teszem ki gyermekeimet, csak azért, hogy jelen legyek a médiában! Bár ne kellett volna a TV-ben, az újságokban szerepelnem a jászladányi események miatt.

Kállai László hozzátette: nem érte váratlanul ez a feltételezés, mert szinte minden eset után rásütik azt a vádat, hogy maga kreál ügyeket. Ezt tapasztalta az iskola ügyben, a csuklyás támadások idején, s most is ez a vád fogalmazódik meg felé. Határozottan cáfolta a feltételezéseket, majd hozzátette: "Semmi érdek nem fűz ahhoz, hogy ilyen cselekedetre szánjam magam!"