HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma népfőiskola felállításáról döntött az OCÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, népfőiskola
2004 Február 04    Forrás: origo.hu


Ez a cikk archív

Roma népfőiskola felállításáról döntött az Országos Cigányönkormányzat (OCÖ) elnöksége keddi ülésén - erről Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke beszélt kedden, a kisebbségi önkormányzat elnökségi ülését követően.


Hirdetmény

A roma népfőiskola olyan oktatási intézmény lenne, ahol roma nyelvet, kultúrát oktatnának. Az intézmény elősegítheti a magyarországi romák társadalmi integrációját - mondta Kolompár Orbán. Közlése szerint az elnökség elfogadta a felállítandó megyei intézményhálózat irodáinak pénzügyi finanszírozását, pénzügyi elszámolásának rendjét rögzítő szabályzatot. Ezzel kapcsolatosan, mint mondta döntés született a Nemzeti Etnikai és Kisebbségi Hivatal által biztosított 40 millió forint részletes költségvetési tervezetéről.

Az elnökség kimondta, hogy az OCÖ-irodák beruházására a meghívásos pályázatot közbeszerzési eljárás keretében kívánja lebonyolítani - tette hozzá. Szólt arról: megbízta az elnökség, hogy kérjen információt Lévai Katalin esélyegyenlőségi minisztertől a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány alapító okiratának módosításáról, kérjen tájékoztatást a roma telep-felszámolási program jelenlegi állásáról, valamint a romaügyi intézményfejlesztési feladathoz nyújtott világbanki támogatás felhasználásáról.

Az elnökségi ülésről - mint ahogy azt Kövesi Vilmos, a Cigány Szervezetek Országos Szövetségének (CSZOSZ) frakcióvezetője az ülést követő rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta - a CSZOSZ tagjai kivonultak, mert Kolompár Orbán az OCÖ és a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának elnöke nem tett ígéretet arra, hogy a korábban felmerült problémák tisztázására tárgyalóasztalhoz ül velük.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt