2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma népfőiskola felállításáról döntött az OCÖ
2004. 02. 04. 00:00

A roma népfőiskola olyan oktatási intézmény lenne, ahol roma nyelvet, kultúrát oktatnának. Az intézmény elősegítheti a magyarországi romák társadalmi integrációját - mondta Kolompár Orbán.

A roma népfőiskola olyan oktatási intézmény lenne, ahol roma nyelvet, kultúrát oktatnának. Az intézmény elősegítheti a magyarországi romák társadalmi integrációját - mondta Kolompár Orbán. Közlése szerint az elnökség elfogadta a felállítandó megyei intézményhálózat irodáinak pénzügyi finanszírozását, pénzügyi elszámolásának rendjét rögzítő szabályzatot. Ezzel kapcsolatosan, mint mondta döntés született a Nemzeti Etnikai és Kisebbségi Hivatal által biztosított 40 millió forint részletes költségvetési tervezetéről.

Az elnökség kimondta, hogy az OCÖ-irodák beruházására a meghívásos pályázatot közbeszerzési eljárás keretében kívánja lebonyolítani - tette hozzá. Szólt arról: megbízta az elnökség, hogy kérjen információt Lévai Katalin esélyegyenlőségi minisztertől a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány alapító okiratának módosításáról, kérjen tájékoztatást a roma telep-felszámolási program jelenlegi állásáról, valamint a romaügyi intézményfejlesztési feladathoz nyújtott világbanki támogatás felhasználásáról.

Az elnökségi ülésről - mint ahogy azt Kövesi Vilmos, a Cigány Szervezetek Országos Szövetségének (CSZOSZ) frakcióvezetője az ülést követő rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta - a CSZOSZ tagjai kivonultak, mert Kolompár Orbán az OCÖ és a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának elnöke nem tett ígéretet arra, hogy a korábban felmerült problémák tisztázására tárgyalóasztalhoz ül velük.