2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fizetniük kell a romáknak
2004. 01. 28. 00:00

Mint arról beszámoltunk, a társaság faipari üzemet hozott létre Babócsán azzal a szándékkal, hogy 50-80 embernek folyamatosan megélhetést biztosítson.

Bár a jövő héten az esélyegyenlőségi miniszter kezdeményezésére új tárgyalások kezdődnek, ez már a lényegen nem változtat: a 28 millió forintos területfejlesztési támogatást és kamatait - összesen 40 milliót - mindenképpen vissza kell fizetnie a Somogyi Cigányságért Kht-nak. Emellett bűnvádi feljelentést tesznek a pénz eltűnéséért felelős ismeretlen tettes ellen.

Mint arról beszámoltunk, a társaság faipari üzemet hozott létre Babócsán azzal a szándékkal, hogy 50-80 embernek folyamatosan megélhetést biztosítson. Kezdeményezésükhöz területfejlesztési és munkaügyi támogatást is sikerült elnyerniük. A szerződésben vállaltakat azonban nem teljesítették, így nemrég a támogatás viszszafizetésére kötelezték őket. Mivel a támogatást elköltötték, feltehetően csődöt jelent a társaság.

Fazekas István monitoring- szakértő elmondta: mindent megtesznek azért, hogy ne számolják fel az üzemet, hanem tovább működhessen. - Ez az üzem faipari munkára alkalmas, megfelelő kezekben 15-20 ember számára megélhetést biztosíthat. A megyei önkormányzat a további működtetés érdekében azt is vállalja, hogy olyan partnervállalkozást keres a térségben, amelyik felkarolja és folyamatosan ellátja munkával a babócsai üzemet.