HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Súlyos hiányosságok az OCÖ-ben?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2004 Január 19    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Akár Kolompár Orbán elnöki székébe is kerülhet, ha bebizonyosodik mindaz az állítás, amely egy, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) működésében tapasztalt visszáságokat összesítő vitaanyagban szerepel. Kövesi Vilmos, a testület CSZOSZ-es alelnöke szerint minden igazolható, míg Kolompár Orbán szerint csak a szokásos lejárató kampányról van szó.


Hirdetmény


Anarchia, törvénytelenség és hazugság - ez az ami meghatározza az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) jelenlegi működését. Legalábbis ezt állítja az egyik önkormányzati képviselő egy olyan belső felhasználású vitaanyagban, amely számos más súlyos hiányosságra, sőt olykor törvénytelenségre hívja fel a figyelmet. A dokumentum megállapításai szerint Kolompár Orbán az elnökségi üléseket nem a szabályoknak megfelelően, hanem "kénye kedve szerint" működteti. "Az elnökség és a közgyűlés szerepe - jelenleg - névleges, döntéseinket nem, vagy csak ritkán hajtatja végre az elnök, az irreálisan magas költségeken működtetett apparátussal." E megállapítás azért érdekes, mert az önkormányzati törvény szerint az elnök köteles végrehajtatni a közgyűlési és elnökségi határozatokat, ellenkező esetben törvénysértést követ el.

Az irat szerint az OCÖ-n belül nem működik a törvény által előírt belső pénzügyi ellenőrzés. "A létrehozott bizottság hivatalosan meg sem alakult, közel egy éve nem dolgozik, pedig havi 20 millió forint törvényes elköltéséről van szó!" Ezzel együtt nincs költségvetési beszámoló. "Nem lenne szerencsés egy ügyészségi vagy ÁSZ feljelentés!" - teszi hozzá a dokumentum készítője, aki szerint eddig egyetlen szabályosan megtartott elnökségi ülése sem volt, így azok döntései támadhatóak.

- Minden megállapítás valós az iratban. Sőt, még ki sem teregettük az összes kártyánkat, tartalékolunk, mint Kolompár Orbán - nyilatkozta lapunknak Kövesi Vilmos. A CSZOSZ frakcióvezetője (az OCÖ alelnöke) tárgyalásokat kezdeményez a helyzet megoldására és ebben számít a korábban elnökségéből leváltott Horváth Aladár segítségére is. "Rá kellett döbbennünk, hogy Kolompár sem jobb az előző vezetésnél" - mondta Kövesi.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke szerint mindig akkor tör ki "belső botrány a testületben", ha elindul egy program, vagy aláírnak egy többmilliós megállapodást valamelyik tárcával. Kolompár meggyőződése szerint külső személyeknek szúrja a szemét, hogy az OCÖ sikeresen dolgozik. Az elnök visszautasította a vitaanyagban megfogalmazott vádakat, mondván a 2003-as pénzügyi beszámolót március végéig kell a közgyűlésnek elfogadnia. Az OCÖ pénzügyi ellenőrző bizottsága pedig az elsők között alakult meg és azóta is működik.

- "Nincsenek pénzügyi viharok. Bárki bejöhet és ellenőrizheti a költségvetésünket. Elnökségem alatt tisztességes és eredményes munka és költséghatékony gazdálkodás folyik. 31 képviselő írt alá támogató nyilatkozatot, ami számomra azt jelenti: jó irányban vagyunk!" - mondta lapunknak Kolompár.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt