HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Összeomlás szélén az Országos Cigány Önkormányzat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2004 Január 15    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Akár működésképtelenné is válhat a Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), miután az alelnök és frakciója átmenetileg megszakított minden kapcsolatot koalíciós társával. Az épp Rómában lévő Kövesi Vilmos így kíván elhatárolódni az OCÖ gazdasági és politikai tevékenységéről. Ezzel párhuzamosan romapolitikai körökben a korábbi OCÖ-elnök, Horváth Aladár romaügyi igazgatóvá való kinevezéséről beszélnek.


Hirdetmény

Akár működésképtelenné is válhat a Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), miután az alelnök és frakciója átmenetileg megszakított minden kapcsolatot koalíciós társával. Az épp Rómában lévő Kövesi Vilmos így kíván elhatárolódni az OCÖ gazdasági és politikai tevékenységéről. Ezzel párhuzamosan romapolitikai körökben a korábbi OCÖ-elnök, Horváth Aladár romaügyi igazgatóvá való kinevezéséről beszélnek. (Népszava) Meglepő fordulat állt be a viharos hónapokat maga mögött tudó OCÖ életében. A szervezet vitatott körülmények között megválasztott elnökének, Kolompár Orbánnak fontos szövetségese ugyanis bejelentette, hogy frakciójával együtt minden kapcsolatot megszakít az OCÖ vezetésével. Kövesi Vilmos, a CSZOSZ frakcióvezetője így kíván elhatárolódni az OCÖ jelenlegi politikájától és gazdasági tevékenységétől. Ezen átmeneti lépésnek köszönhetően az OCÖ formailag megbénult, a koalíció felbomlott.

Kolompár Orbán - akinek elnökségét továbbra is elismerik a CSZOSZ-nél - az üggyel kapcsolatban kijelentette: semmilyen írásos nyilatkozat nem érkezett az alelnök lépésével kapcsolatban, így ezt egyelőre nem tudja elfogadni. Kolompár kiemelte, hogy minden képviselő munkájára számít, így az OCÖ 53 helye közül 16-ot magáénak tudó CSZOSZ politikusaiéra is. Annak ellenére, hogy az OCÖ elnöke szerint eddig semmilyen jel nem utalt az esetleges nézeteltérésekre, lapunk információi szerint már korábban komoly - főleg gazdasági - viták voltak az elnök és az alelnök között. Emlékezetes, hogy Kolompár korábban tettlegességig fajuló vitába bonyolódott Kövesivel az OCÖ első alakulóülésén. Egyesek Kolompár hatalomvesztését látják az események hátterében, amelyre az is bizonyíték lehet, hogy Teleki László romaügyi államtitkár jelenleg nem Kolompárral, hanem Kövesivel vesz részt egy római konferencián.

Horváth Aladár, az OCÖ puccsal leváltott elnöke lapunk kérdésére úgy fogalmazott: várható volt, hogy a gazdasági érdekellentétek előbb-utóbb szétfeszítik majd Kövesi és Kolompár szövetségét. "Tudvalevő, hogy az OCÖ jelenlegi vezetésének koncepciója és az én elképzelésem között a legnagyobb különbség az, hogy míg ők business-politizálást folytatnak, addig az én véleményem szerint az OCÖ-nek a cigányok szörnyűséges nyomorán kellene segítenie" - mondta Horváth, aki egyes vélemények szerint rövid időn belül elfoglalhatja majd a Romaügyi Igazgatóság pályázati úton kiírt vezetői posztját. Horváth ugyan lapunknak megjegyezte: nincsenek ezzel kapcsolatos ambíciói, így nem fog pályázni.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt