HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigány Szervezetek Országos Szövetsége: mégis az OCÖ-n belül folytatják a munkát

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kövesi, cszosz
2004 Január 15    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Szerdán megjelent a hír, hogy a szövetség felfüggeszti munkáját az országos szervezetben. Az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán úgy fogalmazott: külső nyomás alatt állnak, többet azonban nem árult el.


Hirdetmény

Felfüggeszti az Országos Cigány Önkormányzaton belüli tevékenységét a legnagyobb frakció, vagy sem? Ez volt a kérdés a hét eleji roma közgyűlést követő viták után. A sajtótájékoztatóval megszakított tárgyaláson a felek délig csak abban egyeztek meg, hogy a nézeteltérés nem az országos szervezet és az egyik frakció, hanem két frakció között támadt.

Várnai Márton frakcióvezetőhelyettes, Cigány Szervezetek Országos Szövetsége: Szeretném leszögezni, hogy az MCF-fel függesztjük fel a koalíciós megállapodásunkat mindaddig, amíg azok a problémák egyeztetésre nem kerülnek, amiket mi felszínre hoztunk. de a mandátumunknak megfelelő munkát nem kívánjuk felfüggeszteni, minden olyan programon, amit az OCÖ szervez, megjelenünk, és szeretnénk a munkából kivenni a részünket.

A Magyarországi Cigány Szervezetek Fórumának 25 fős frakciója szerda délután ülésén alakítja ki álláspontját a történtekről. Balogh József elnökhelyettes azt mondta, a vitát kreált okok robbantották ki, az ellentétek kiélezésével pedig a sajtót vádolták.

Balogh József elnökhelyettes, Országos Cigány Önkormányzat: A roma politikában, a roma képviseletben van biznic. Sajnos, ennek a biznicnek nem a romák a haszonélvezői, értjük akkor, amikor meg akarnak akadályozni egy olyan széles roma társadalmi körön nyugvó programot, mint az intézményhálózat, értjük akkor, amikor lehetetlenné akarnak tenni egy olyan országos cigány önkormányzati vezetést, mint a mai.

Kolompár Orbán, az országos cigány önkormányzat elnöke úgy fogalmazott: a szervezet külső nyomás alatt áll, részleteket azonban nem árult el. A roma vezető hangsúlyozta: példaértékű programot tettek le a kormány asztalára az országos irodahálózat létrehozására, és a munkát hamarosan meg is kezdik. Ehhez 2004-re csaknem kétszázmillió forint áll a romák rendelkezésére.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt