2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Vas Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat közleménye
2004. 01. 14. 00:00

A 2004. január 9-én megtartott Kolompár Orbán által szervezett egyeztetésen tisztázásra került, hogy az MSZP Vas megyei szervezete szervezeti szinten nem vett részt a romák pártba való beléptetésében.

A 2004. január 9-én megtartott Kolompár Orbán által szervezett egyeztetésen tisztázásra került, hogy az MSZP Vas megyei szervezete szervezeti szinten nem vett részt a romák pártba való beléptetésében, nem adott szervezeti szinten anyagi előnyt tagság létesítése esetén, nem volt a Magyar Szocialista Pártnak tudomása az eseményekről, valamint a több száz roma által kitöltött belépési nyilatkozat nem került be a párt nyilvántartásába.

Azonban az is egyértelműen kiderült, hogy a szocialista párt nevével visszaélve, néhány ember belépési nyilatkozatot töltetett ki romákkal úgy, hogy anyagi ellenszolgáltatást ígértek ezek aláírásáért.

Én átadtam az összes bizonyítékot az MSZP Vas megyei szervezete etikai bizottságának, amely bizottság a pénteki egyeztetésen elhangzottak alapján kivizsgálja a történteket. Én és a helyi cigány kisebbségi önkormányzatok vezetői az egyeztetésen fenntartottuk a korábban általunk elmondottakat, és az ügyet tisztázandó felajánlottuk segítségünket az etikai bizottság számára.

Bízom benne, hogy határozott fellépésünknek köszönhetően többet nem fordul elő, hogy a romák nehéz anyagi helyzetét kihasználva Vas megyében romákat akarnak bármilyen pártba egyesek tömegesen beléptetni.

Szombathely, 2004. január 14.

Horváth Csaba,
Vas Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke