HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyolc általánossal a roma hálózati irodák élén?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, hálózati, iroda
2004 Január 07    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Bár az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vitatott körülmények között megválasztott elnöke úgy döntött, hogy a hamarosan felálló Kisebbségi Kulturális és Foglalkoztatási Intézményhálózat regionális irodáit csak felsőfokú végzettséggel bíró személyek vezethetik, mégis elképzelhető, hogy akár nyolc általánost végzettek kerülnek majd vezető pozíciókba.


Hirdetmény

Az előzetes tervek szerint 126 embernek ad majd munkát a megyei és regionális központokban felálló, összesen 27 szolgáltató iroda. Az intézményhálózat célja többek között az, hogy programjain keresztül hozzájáruljon a roma szervezetek, kisebbségi önkormányzatok szakmai fejlődéséhez, munkaerőpiaci szolgáltatások megvalósulásához.

Ezzel együtt az uniós csatlakozásunkat követő pályázati lehetőségeket is ezen irodáknak kell szemmel tartaniuk és segíteniük a helyi romákat uniós források megszerzésében. A tervek szerint az irodák már idén január elsején megnyíltak volna, ám felállításuk várhatóan csak február végén történik meg.

Kövesi Vilmos, az OCÖ alelnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy reményei szerint még ehónap végére eldöntik, kik kerülhetnek az irodák élére. Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke korábban kritériumként követelte meg, hogy az irodavezetőknek mind rendelkezniük kell egyetemi-, vagy főiskolai diplomával.

Kövesi ezzel szemben azt javasolja az elnökségnek, hogy ezt a követelményt töröljék el és az iskolai végzettség ne legyen kitétele a posztok betöltésének. "Hiába van valakinek diplomája, nem biztos, hogy rendelkezik olyan tapasztalatokkal, mint egy olyan roma ember, aki már évtizedek óta foglalkozik a cigányság problémáival" - mondta Kövesi. Indítványáról egyelőre nem született döntés.

Az OCÖ intézményhálózati programjára az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány több tízmilliót, a munkaügyi tárca több százmilliót, míg a Nemzeti Etnikai és Kisebbségi Hivatal összesen mintegy százmillió forint támogatást adott. Ezekből fedezik majd többek között az irodák felállítását és a dolgozók továbbképzését is.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt