2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A volt Romaügyi Hivatal vezetője nem fogadja el a Romaügyi igazgatóság vezetői posztját
2004. 01. 07. 00:00

Hangsúlyozta, hogy az igazgatóság vezetői posztjának visszautasítása a saját döntése. "Én úgy gondoltam, hogy az elmúlt másfél évben, amit tudtunk az önálló közigazgatási szervként megtettünk".

Berki Juditot a RomaWeb.hu internetes honlapon megjelent, ilyen értelmű nyilatkozata nyomán kérdezte meg az MTI. Berki Judit, aki 2002. júniusától volt a Romaügyi Hivatal vezetője azt mondta: a Romaügyi Igazgatóság vezetői pozícióját ajánlották fel számára. A Romaügyi Hivatal, amely egy önálló közigazgatási egység volt, megszűnt, s a romák társadalmi integrációjával kapcsolatos kormányzati munka az Esélyegyenlőségi kormányhivatal feladatkörébe került.

"Én úgy gondoltam, hogy az elmúlt másfél évben, amit tudtunk az önálló közigazgatási szervként megtettünk; ebben a új felállásban, ebben az új struktúrában nem gondolom, hogy nekem hosszabb távon szerepem és lehetőségem lehet a roma ügyek képviseletében" - fogalmazott.

"Az új kormányhivatal vezetése részéről maximális bizalom volt irányomban és a felkérést több alkalommal is megerősítették" - jegyezte meg. Hangsúlyozta, hogy az igazgatóság vezetői posztjának visszautasítása a saját döntése.

Teleki László a Miniszterelnöki Hivatal roma ügyekért felelős politikai államtitkára az MTI megkeresésére telefonon elmondta, hogy az ügyben még kedden este megbeszélést folytat Berki Judittal, amelynek eredményéről másnapra ígért tájékoztatást.