HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jászladányi iskolaügy - szülői panasz az alapítványi iskola kuratóriumának döntése ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  jászladány
2004 Január 06    Forrás: Index


Ez a cikk archív

Jogorvoslati kérelemmel fordult az ügyészséghez a jászladányi Antal Mihály Alapítványi Általános Iskola kuratóriumának döntése ellen azon roma szülők egyike, akinek gyermekeit nem vették fel az oktatási intézménybe; a panaszt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vizsgálja ki.


Hirdetmény

Az érintett szülő, Kállai László - aki egyben a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet elnöke - a MTI-nek elmondta: az alapítványi iskola igazgatója után az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriuma is elutasította három gyermeke felvételi kérelmét azzal, hogy az ügyben nincs helye további jogorvoslatnak.

Kállai László ezt vitatja, és ezért fordult jogorvoslati kérelemmel az ügyészséghez.

Elmondta, hogy emellett panasszal élt azért is, mert az iskola szervezeti és működési szabályzatában nincs olyan dokumentáció, amely "meghatározná, hogy az oktatási intézmény kiket vesz fel és kiket nem".

Balázsné Busku Terézia sajtószóvivő az MTI-vel közölte: a panasz megérkezett a megyei főügyészséghez, és az ügy kivizsgálásához bekérik a jászladányi alapítvány működésével és a felvételi eljárással kapcsolatos iratokat.

Az ügyészség a kuratóriumi döntés jogszerűségét fogja vizsgálni - fűzte hozzá.

A felvételi kérelem elutasítása miatt korábban már hat roma szülő panaszt tett, s akkor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közigazgatási Hivatal Hajós Attiláné Szlama Katalint, Tiszaföldvár címzetes főjegyzőjét bízta meg a hatósági és törvényességi ellenőrzéssel.

A címzetes főjegyző elrendelte, hogy a felvételi miatti panaszokat az iskolát fenntartó alapítvány kuratóriuma vizsgálja ki. A testület ennek eleget téve, meghallgatta a panaszos szülőket, az iskola igazgatóját, és átnézte az iskola felvételi dokumentumait. A hat panaszos szülő közül négy élt a meghallgatás lehetőségével.

A panaszt a kuratórium valamennyi szülő esetében elutasította. Öt szülőnél azért, mert ők nem töltöttek ki előzetesen gyermekük beíratásáról szándéknyilatkozatot, holott tavaly augusztusban erre többször is lett volna az alkalmuk.

Az alapítványi iskolába ugyanis csak a szülői szándéknyilatkozat megléte esetén lehetett beíratni a gyerekeket, és az utóbbihoz az apa vagy az anya személyes megjelenésére volt szükség.

A hat panaszos közül egy szülő tett ugyan szándéknyilatkozatot, ám ő többszöri megkeresés ellenére sem jelent meg a beiratkozáshoz az intézményben, így az igazgató októberben a szándékot semmisnek tekintette.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt