2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A nem primitív Gánéknak még kevesebb pénz
2003. 12. 19. 00:00

Törölte a "primitív személyiség" jelzőt a másodfokú ítéletből a Csongrád megyei Bíróság a Gán fivérek ügyében.

Törölte a "primitív személyiség" jelzőt a másodfokú ítéletből a Csongrád megyei Bíróság a Gán fivérek ügyében, a kártérítés összegét viszont nemhogy nem emelték, hanem még csökkentették is. Mint arról már korábban beszámoltunk, a két férfi beperelte a magyar államot, mert ártatlanul ültek 15 hónapig előzetes letartóztatásban, a bíróság viszont jóval alacsonyabb kártérítést ítélt meg, mint amennyit kértek, az indoklás szerint azért, mert - idézem - : "az átlagosnál primitívebb személyiségükből kifolyólag a majd 15 hónapos elzárást nem élték meg olyan fokú pszichés károsodással, ami a kereset szerinti 2 000 000 forintos kártalanítási összeg megítélését indokolná."

A Gán fivérek családtagjaikkkal, jókedvűen érkeztek a mai másodfokú tárgyalásra. A folyosón még arról beszéltek, hogy bíznak a 2 milliós kártérítésben, és arra is maradt idejük, hogy a fotósok kedvéért pózoljanak egy kicsit.

A tárgyaláson azt senki sem vitatta, hogy hiba volt az elsőfokú ítéletet azzal indokolni, hogy a két férfi az átlagosnál primitívebb. Ezt törölte is a bíróság a másodfokú ítéletből. Az indoklás szelleme azonban nem változott, a kártérítés összege a megyei bíróság álláspontja szerint is a két férfi személyiségétől függ, ezért nem 2 millió, hanem csak 1 millió 200 ezer forint ítéltek meg.

Az egyik férfi esetében még csökkentette is a bíróság a kártérítés összegét, így mindketten 1 millió 200 ezer nem vagyoni, és 220 ezer forint vagyoni kártérítést kaptak.

A Gán fivérek elégedetlenül vonultak ki a tárgyalóteremből, szerintük járt volna nekik a magasabb kártérítés.

Az ítélet jogerős, fellebbezni nem lehet ellene.

A Gán család és ügyvédjük szerint ennek az ügynek még lesz folytatása. Ezt az ítéletet ugyan nem tudják már megtámadni, de most valószínűleg a családtagok fogják beperelni a magyar államot vagyoni és nem vagyoni kártérítésért, mert a két férfi 15 hónapig nem volt otthon.