HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma közéleti díjakat adott át az Országos Cigány Önkormányzat

betűméret csökkentése betűméret növelése
2003 December 16    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Roma közéleti díjat adott át tíz kategóriában az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetése kedden a Budapesten rendezett első országos roma kisebbségi napon; a díjazottak között szerepelt Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke is, ő azonban nem ment el az ünnepségre.


Hirdetmény

A díjat ez év őszén alapította a kisebbségi önkormányzat abból a célból, hogy kifejezze elismerését azon roma személyeknek, akik nagyban elősegítették a cigányság identitásának formálását és élethelyzetének javítását.

Horváth Aladárt antidiszkriminációs és jogvédő tevékenységéért részesítette elismerésben az országos szervezet, a díjazott azonban nem jelent meg, mert nem kívánta átvenni az emlékplakettet és az azzal járó pénzt.

"Az Országos Cigány Önkormányzat vezetését, döntéseit és gazdálkodását nem tartom törvényesnek, az odaítélt díjat pedig őszintétlennek érzem. Ezért nem vehetem át" - mondta Horváth Aladár az MTI érdeklődésére, ennél többet azonban nem kívánt közölni.

Az MTI úgy tudja, Horváth Aladárt csak telefonon értesítették arról, hogy díjat kapott. A Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője korábban - néhány hónapon át - az OCÖ vezetője volt, utódja a jelenlegi elnök Kolompár Orbán lett.

Az ünnepségen elismerésben részesült például Mohácsi Viktória, az Oktatási Minisztérium miniszteri biztosa az oktatás területén végzett munkájáért és Joka Daróczi János, a Magyar Televízió Roma Magazinjának főszerkesztője a televízión keresztül történő objektív tájékoztatásért.

Emlékplakettet vehetett át a zalaegerszegi Kanizsa Csillagai együttes. Az OCÖ közéleti díjat adományozott hagyományőrzés, irodalom, képzőművészet, foglalkoztatás, sport, valamint közéleti tevékenység kategóriában is.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt