HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Országos Roma Kisebbségi Nap a Petőfi Csarnokban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2003 December 14    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A Kisebbségek Napja alkalmából, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szervezésében 2003. december 16-án 10-18 óráig megrendezésre kerül az I. Országos Roma Kisebbségi Nap, amely egyúttal az OCÖ "A magyarországi cigányság esélyegyenlősége és társadalmi integrációja" című konferenciasorozatának záró rendezvénye.


Hirdetmény

Az OCÖ mintegy 1000 cigány kisebbségi önkormányzati képviselőt és közel kétszáz roma civil szervezet vezetőjét várja Budapestre, a Petőfi Csarnokba. A rendezvényen rangos kormányzati illetékesek - többek között Lévai Katalin esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszter, Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman és Dr.Székely Judit, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium helyettes államtitkára - tartanak előadást a roma társadalom jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésekről. A meghívottak között szerepel Kiss Péter kancelláriaminiszter, Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős politikai államtitkára, Kovács László, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke és Dávid Ibolya volt igazságügy-miniszter, a Magyar Demokrata Fórum elnöke.

A délután folyamán sor kerül az OCÖ által - tíz kategóriában - alapított roma közéleti díjak átadására. A díjazottak között szerepel Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke, akit az országos önkormányzat antidiszkriminációs és jogvédő tevékenységéért kíván kitüntetni, Szirmai István, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium munkatársa, a Kanizsa Csillagai együttes, valamint Horváth András író-költő is.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke a széles társadalmi bázissal bíró roma esélyegyenlőségi mozgalom elindításának reményében a rendezvény elsődleges céljának tartja, hogy a magyarországi cigányság képviselői az összefogás jegyében, a közös érdekek érvényesítése, a roma gyermekek és fiatalok jövőjének biztosítása érdekében egyesüljenek az országos önkormányzat zászlaja alatt.

OCÖ-Sajtóosztály
Budapest, 2003. december 12.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt