2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Országos Roma Kisebbségi Nap a Petőfi Csarnokban
2003. 12. 14. 00:00

A délután folyamán sor kerül az OCÖ által - tíz kategóriában - alapított roma közéleti díjak átadására.

Az OCÖ mintegy 1000 cigány kisebbségi önkormányzati képviselőt és közel kétszáz roma civil szervezet vezetőjét várja Budapestre, a Petőfi Csarnokba. A rendezvényen rangos kormányzati illetékesek - többek között Lévai Katalin esélyegyenlőségi tárca nélküli miniszter, Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman és Dr.Székely Judit, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium helyettes államtitkára - tartanak előadást a roma társadalom jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésekről. A meghívottak között szerepel Kiss Péter kancelláriaminiszter, Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal romaügyekért felelős politikai államtitkára, Kovács László, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke és Dávid Ibolya volt igazságügy-miniszter, a Magyar Demokrata Fórum elnöke.

A délután folyamán sor kerül az OCÖ által - tíz kategóriában - alapított roma közéleti díjak átadására. A díjazottak között szerepel Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke, akit az országos önkormányzat antidiszkriminációs és jogvédő tevékenységéért kíván kitüntetni, Szirmai István, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium munkatársa, a Kanizsa Csillagai együttes, valamint Horváth András író-költő is.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke a széles társadalmi bázissal bíró roma esélyegyenlőségi mozgalom elindításának reményében a rendezvény elsődleges céljának tartja, hogy a magyarországi cigányság képviselői az összefogás jegyében, a közös érdekek érvényesítése, a roma gyermekek és fiatalok jövőjének biztosítása érdekében egyesüljenek az országos önkormányzat zászlaja alatt.

OCÖ-Sajtóosztály
Budapest, 2003. december 12.