2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rendészeti képzés a Gandhi Gimnáziumban
2003. 12. 11. 00:00

A sajtóreferens szerint az aláírók azt remélik, hogy a program kiszélesítésével a tanulók jelentős része az érettségi vizsgát követően rendőri, vagy határőri pályára lép.

Az együttműködés célja az érettségi megszerzésén túl olyan ismeretek nyújtása a tanulóknak, amelyek szélesítik munkavállalási, továbbtanulási lehetőségeiket a rendvédelmi oktatási intézmények, szervek irányába - mondta el Kékesné Gyimóthy Marianna, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az esemény alkalmával.

Hozzátette: az ország egyetlen roma nemzetiségű gimnáziumában, ahol mintegy négyszázan tanulnak, egyelőre öten vesznek részt a programban. Õk középiskolai tanulmányaik utolsó két évében a kötelező tárgyakon kívül heti két órában hallgathatnak rendészeti ismereteket a rendőrségtől, határőrségtől érkező előadóktól, emellett speciális fizikai felkészítést kapnak.

A sajtóreferens szerint az aláírók azt remélik, hogy a program kiszélesítésével a tanulók jelentős része az érettségi vizsgát követően rendőri, vagy határőri pályára lép, ezzel hozzájárulnak mindkét szerv utánpótlásbázisának növeléséhez.

Az aláírók rámutattak: fontos, hogy a roma fiatalok minél nagyobb részt vállaljanak a fegyveres testületek munkájában, mert ez is hozzájárulhat a roma társadalom és a rendőrség kapcsolatának javulásához. Az eseményt követő sajtóbeszélgetésen elhangzott, hogy a Belügyminisztérium az elmúlt tíz évben mintegy nyolcvan hazai iskolában indított el és támogat rendészeti képzéseket.