2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elkezdődik a pécsi romatelep felszámolása
2003. 12. 10. 00:00

Az önkormányzat már felmérte azokat a helyeket, ahol elengedhetetlen a felújítás, így első körben a romák által lakott György-telepet kívánják rendbe tenni.

Az önkormányzat már felmérte azokat a helyeket, ahol elengedhetetlen a felújítás, így első körben a romák által lakott György-telepet kívánják rendbe tenni. Azért ezt a részt, mert itt építhető ki a legkönnyebben és leggyorsabban az infrastruktúra. Elsősorban ivóvízre és szennyvízelvezetésre lesz szükség. Természetesen a lakásokat is felújítják, amihez már benyújtották a pályázatokat az unióhoz.

Ugyanakkor az önkormányzat illetékes bizottságának elnöke, Bókai Endre arra is felhívta a figyelmet, hogy az elgettósodott városrész rehabilitációja csak akkor lehet sikeres, ha az ott lakók szemléletén is tudnak változtatni. Erre külön programot dolgoztak ki, és arra próbálják rábírni az embereket, elsősorban a gyerekeket, hogy másként éljenek. Bókai Endre érdeklődésünkre közölte, hogyha a kísérlet sikeres lesz, úgy az mintául szolgálhat a további rehabilitációhoz, amit akkor is elkezdenek, ha nem tudnak uniós forrásokra szert tenni.