2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Visszakövetelnék a cigányozással vádolt aljegyezőt
2003. 12. 05. 00:00

Manek János polgármester elmondta, hogy az ügy azért nem zárult még le, mert a fegyelmi biztosnak eddig nem sikerült "fizikális kapcsolatba" lépnie az aljegyzőasszonnyal, mert az beteg.

Ahogy arról a Roma Sajtóközpont már többször beszámolt, október végén fegyelmi eljárás indult Piliscsaba aljegyzőjével szemben, aki a település gyámügyi előadója és a helyi roma képviselet két tagja szerint a helyi cigányság létszámával kapcsolatban kijelentette: "Úristen, ennyien vannak? Kár, hogy Hitler nem velük kezdte!"

A település képviselőtestülete csak hetekkel később - miután többek között Kaltenbach Jenő kisebbségi ombudsman is ezt kérte - függesztette fel állásából a több kollégájával is összetűzésbe került Toldi Noémit. Manek János polgármester elmondta, hogy az ügy azért nem zárult még le, mert a fegyelmi biztosnak eddig nem sikerült "fizikális kapcsolatba" lépnie az aljegyzőasszonnyal, mert az beteg.

Közben többen - köztük néhány települési képviselő - aláírásgyűjtési akcióba kezdtek az aljegyző mellett - tudtuk meg a polgármestertől, aki tudomása szerint eddig mindössze nyolcan írták alá a Toldi Noémi felfüggesztésének megszüntetését követelő dokumentumot.

Manek hozzátette: bár már két hete ideiglenes aljegyző látja el a hivatalvezetői feladatokat, már nagyon szeretnének pontot tenni az ügy végére. Ennek ellenére az előzetes információk szerint a jövő hét pénteki testületi ülésen sem valószínű, hogy szóba kerül az aljegyző fegyelmije.