HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Módosítják a középtávú roma programot

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki, berki
2003 December 03    Forrás: Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

A cigányügyi tárcaközi bizottság munkaanyagként egyhangúlag elfogadta a romák társadalmi integrációját elősegítő középtávú kormányzati program módosítását - mondta Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) romaügyekért felelős államtitkára kedden a bizottság üléséről beszámoló budapesti sajtótájékoztatóján.


Hirdetmény

A program a jövő hetet követően a bizottság, majd 2004. januárjában a kormány elé kerülhet - tette hozzá. Szólt arról, hogy a bizottsági ülésen Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter tájékoztatást adott a 2005-től induló tízéves "Roma Évtized Programról". Az államtitkár véleménye szerint a roma integrációs évtizeddel, a középtávú cselekvési programmal, továbbá a Nemzeti Fejlesztési Tervvel olyan programcsomag valósul meg, "amely minden egyes olyan élethelyzetet tud javítani (...), amely ez idáig nem volt nagyon látható." A középtávú kormányzati program végrehajtását a cigányügyi tárcaközi bizottság mellett felálló felügyelő bizottság fogja ellenőrizni - mondta. Szólt arról, hogy a programmal kapcsolatos miniszteri szintű találkozót, amelyen tíz ország képviselteti magát, december 11-12-én tartják.

Beszámolt arról, hogy az ülésen Berki Judit, a MeH romaügyi hivatalának vezetője tájékoztatta a bizottságot hivatalának pályázati sikeréről, amelynek eredményeképpen intézményfejlesztési alapjából 347 ezer dollár összegű vissza nem térítendő támogatást ítélt meg Magyarországnak a Világbank. Az intézményfejlesztési célokat szolgáló program finanszírozását 86 százalékban a Világbank, 14 százalékos arányban a magyar kormány vállalta - fűzte hozzá.

Teleki László a romatelepek felszámolására vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy szakmai bizottság választja ki majd értékpontrendszer alapján a felszámolandó telepeket. A sajtótájékoztatón résztvevő Berki Judit elmondta: "szeretnénk olyan (...) programokat elindítani, amelyek lehetővé teszik, hogy a közigazgatásba minél több roma fiatal kerüljön be". Ez azért fontos, tette hozzá, mert az államigazgatási munka lehetőséget teremt arra, hogy aktívan bele tudjanak szólni a kormányzat politikájába. A romák társadalmi integrációját elősegítő középtávú kormányzati program céljai között szerepel az előítélet csökkentése, a jogegyenlőség érvényesítése, a lakhatási feltételek és életkörülmények javítása, a szociális biztonság erősítése, az oktatási szegregáció csökkentése, valamint az identitás erősítése - olvasható a közreadott sajtóanyagban.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt