2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma polgárjogi iroda Jászladányban
2003. 01. 28. 00:00

Létrehozását a településen élő romák azt követően határozták el, hogy a helyhatósági választások végeredményeként a helyi cigány kisebbségi önkormányzatba négy nem roma tag került be.

Kállai László, a szervezet irodavezetői feladatokat is ellátó elnöke elmondta: az iroda ideiglenes jelleggel a lakóháza mellett lévő épületben működik, s az állandó helyüknek szánt közösségi ház létrehozására pályázatot útján kívánnak pénzt szerezni. A roma kisebbségi szervezet munkájának elindítását egymillió forinttal támogatta a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány, számítógépet pedig a Soros Alapítvány kölcsönzött az egyesületnek.

Kállai elmondta, hogy az irodában öten dolgoznak majd, egyelőre tiszteletdíj nélkül, s valamennyien egy-egy konkrét terület vagy program felelősei. Kállai László beszámolója szerint az érdemi munkát azzal kezdték, hogy a megyei munkaügyi központtal felvették a kapcsolatot egy együttműködési megállapodás megkötése céljából. Hasonló megállapodásokat kívánnak kötni a jászsági oktatási intézményekkel, valamint az ottani településeken dolgozó orvosokkal is.

A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet 2002. november 23-án alakult meg Jászladányban. Létrehozását a településen élő romák azt követően határozták el, hogy a helyhatósági választások végeredményeként a helyi cigány kisebbségi önkormányzatba négy nem roma tag került be.