HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma polgárjogi iroda Jászladányban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kállai, jászladány
2003 Január 28    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Irodát nyitott kedden Jászladányban a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet a térségben élő cigányok és nem cigányok egymás mellett élésének elősegítése, a romák jogvédelmének ellátása, oktatási, kulturális, egészségügyi és foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében.


Hirdetmény

Kállai László, a szervezet irodavezetői feladatokat is ellátó elnöke elmondta: az iroda ideiglenes jelleggel a lakóháza mellett lévő épületben működik, s az állandó helyüknek szánt közösségi ház létrehozására pályázatot útján kívánnak pénzt szerezni. A roma kisebbségi szervezet munkájának elindítását egymillió forinttal támogatta a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány, számítógépet pedig a Soros Alapítvány kölcsönzött az egyesületnek.

Kállai elmondta, hogy az irodában öten dolgoznak majd, egyelőre tiszteletdíj nélkül, s valamennyien egy-egy konkrét terület vagy program felelősei. Kállai László beszámolója szerint az érdemi munkát azzal kezdték, hogy a megyei munkaügyi központtal felvették a kapcsolatot egy együttműködési megállapodás megkötése céljából. Hasonló megállapodásokat kívánnak kötni a jászsági oktatási intézményekkel, valamint az ottani településeken dolgozó orvosokkal is.

A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet 2002. november 23-án alakult meg Jászladányban. Létrehozását a településen élő romák azt követően határozták el, hogy a helyhatósági választások végeredményeként a helyi cigány kisebbségi önkormányzatba négy nem roma tag került be.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt