HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Horváth szerint a Lungo Dromon múlik, hogy sikeres lesz-e az új választás

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  horváth, aladár
2003 Január 21    Forrás: Politikafórum


Ez a cikk archív

Az Országos Választási Iroda legkorábban a hét második felében, vagy a jövő héten kezd egyeztetni a roma szervezetekkel a Legfelsőbb Bíróság határozata követeztében megismétlendő roma elektori gyűlésről. Horváth Aladár úgy véli, amennyiben a Lungo Drom tartja magát a demokrácia minimális követelményeihez, akkor nem fulladhat kudarcba a megismételt cigány önkormányzati választás.


Hirdetmény

Az Országos Választási Iroda legkorábban a hét második felében, vagy a jövő héten kezd egyeztetni a roma szervezetekkel a Legfelsőbb Bíróság határozata követeztében megismétlendő roma elektori gyűlésről. A hivatal jelenleg a választás lebonyolítására alkalmas helyet keres Budapesten, emellett pedig azzal a kéréssel fordul az Országos Választási Bizottsághoz (OVB), hogy a testület értelmezze szombati határozatát.

A Demokratikus Roma Koalíció szervezetei mindenekelőtt egységes stratégia kialakításán dolgoznak. Horváth Aladár, a szervezet képviselőjének elmondása szerint ezután kezdődhetnek az egyeztetések például a levezető elnökök számáról és személyéről.

Horváth Aladár úgy véli, amennyiben a Lungo Drom tartja magát a demokrácia minimális követelményeihez, akkor nem fulladhat kudarcba a megismételt cigány önkormányzati választás. Amit - Horváth szerint - ismételten megnyerhet a Demokratikus Roma Koalíció, amennyiben az őket támogató elektorok legalább háromnegyede megjelenik a megismételt szavazáskor. Ebben az esetben pedig a Lungo Drom újabb bojkottja sem tudná ellehetetleníteni az eljárást. A mára nyilvánvalóan alkalmatlannak bizonyult jogszabályi előírások kapcsán pedig úgy fogalmazott, ha a romák akarják, lesz önkormányzatuk, ellenkező esetben pedig nem.

Farkas Flórián az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, a Lungo Drom választási koalíció OCÖ elnökjelöltje lapunknak elmondta, hogy eddig nem egyeztettek senkivel és hivatalos felkérés sem érkezett hozzájuk ez ügyben. Ugyanakkor elfogadják a Lamperth Mónika belügyminiszter által felkért Kaltenbach Jenő, kisebbségi ombudsman közvetítését. Az OCÖ elnök abban bízik, hogy minél hamarabb megtartható lesz a megismételt választás.

Mint ismert, a Lungo Drom kezdeményezte a január 11-ei elektori gyűlés eredményének megsemmisítését, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy határozatképtelen volt az elektori gyűlés. A Legfelsőbb Bíróság helyt adva a kifogásnak, elrendelte a szavazás megismétlését.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt