HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kétséges Horváth Aladár elnöki posztja

betűméret csökkentése betűméret növelése
2003 Január 15    Forrás: RTLKlub


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöki posztja eddigi várományosának tekintett Horváth Aladár legalább egy esélyes kihívóra számíthat egy eddig jobbára ismeretlen vállalkozó, Kövesi Vilmos személyében. A felek között Kiss Elemér kancellária miniszter is közvetít.


Hirdetmény

Bár a választási kampányban és a múlt szombati voksoláson a Demokratikus Roma Koalíció (DRK) meghatározó alakja Horváth Aladár volt, az új testületben kialakult erőviszonyok miatt korántsem tekinthető biztos befutónak az elnöki posztért folytatott versenyben.

A Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) volt elnöke, a jelenlegi roma ügyi államtitkár, Teleki László ugyanis szervezete jelöltjét, az eddig a politikában kevéssé ismert Zala megyei vállalkozót, Kövesi Vilmost támogatja.

"Bízom abban, hogy a koalíciós társzervezetek és azok tagjainak többsége támogatni fog elnökké választásomban" - nyilatkozta az ügy kapcsán Horváth Aladár. Hozzátette: a tisztségek kérdése mellett egy sor fontosabb kérdés vár megoldásra, például a következő négy évet maghatározó nemzeti roma integrációs program megvitatása és elfogadása.

Az elmúlt időszak gyakorlatát folytatva a kormány is részt vesz az országos roma képviselet belső ügyeinek rendezésében. Kiss Elemér kancellária miniszter folyamatosan egyeztet a potenciális elnökjelöltekkel, többek között az OCÖ majdani vezetéséről.

A Lungo Drom a Legfelsőbb Bírósághoz fordult

A Lungo Drom választási koalíció a Legfelsőbb Bíróság előtt megtámadta az Országos Választási Bizottság elutasító határozatait, amelyeket a testület múlt szombaton, az Országos Cigány Önkormányzat választása kapcsán az ülés helyszínén hozott. A Lungo Drom benyújtotta a kifogását megalapozó bizonyítékokat is. A Legfelsőbb Bíróság döntése az ügyben három napon belül várható.

A Lungo Drom választási koalíció nem vett részt a szavazásban: szimpatizánsai előzőleg elhagyták a termet és hazautaztak, mert az Országos Választási Bizottság megalapozatlannak találta és elutasította a gyűléssel kapcsolatos panaszaikat. Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke elnöke közölte, ha beadványaik Magyarországon elutasításra találnak, nemzetközi fórumokhoz fordulnak.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt