2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas Flórián leváltását jósolják
2003. 01. 11. 00:00

Bár a jelölő szervezetek közül messze a Lungo Dromnak van a legtöbb elektora, a választásokat nagy eséllyel az elektorok kétharmadát kitevő független elektorok fogják eldönteni.

Az elnökjelöltek közül Horváth Aladárt támogatják a legtöbben. A felmérés, amelyet az MTA Kisebbségkutató Intézetes rendelt meg, előrejelzése szerint a többség a testület jelenlegi belső ellenzékét, illetve az OCÖ-be korábban nem bejutott ismertebb roma politikusok közös listáját támogatja majd.

Bár a jelölő szervezetek közül messze a Lungo Dromnak van a legtöbb elektora, a választásokat nagy eséllyel az elektorok kétharmadát kitevő független elektorok fogják eldönteni, a Medián friss közvélemény-kutatása a Farkas Flórián vezette koalíció vereségét prognosztizálja. A vizsgálat során mind a 4600 elektornak küldtek kérdőívet, amelynek összegzéséből kiderül: a kérdésekre válaszolók mindössze negyede véli úgy, hogy az OCÖ-t továbbra is azoknak a Lungo Dromhoz kötődő roma politikusoknak kell vezetniük, akik eddig tették.

A helyi roma képviselők hasonló arányban tartják alkalmasnak a testület irányítására Farkas Flóriánt is, az ellenlábas Demokratikus Roma Koalíció három elnökjelöltje közül ugyanakkor 33 százalék Horváth Aladárt, 8 Kolompár Orbánt, 5 százaléknyian pedig Kövesi Vilmost választanák elnöknek. A szervezetek versenyében szintén nem túl rózsás a Lungo Drom helyzete: az elektorok 62 százaléka elutasítja, hogy a Lungo Drom-ra szavazzon, míg az ellene összefogott szervezetek támogatottsága átlagosan kétharmados.