HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián leváltását jósolják

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Farkas
2003 Január 11    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) megválasztására jogosult elektorok kétharmada leváltaná Farkas Flóriánt a testület éléről - derül ki a Medián ma nyilvánosságra került felméréséből. Szombaton választanak országos önkormányzatot a helyhatósági választásokon mandátumot szerzett roma képviselők.


Hirdetmény

Az elnökjelöltek közül Horváth Aladárt támogatják a legtöbben. A felmérés, amelyet az MTA Kisebbségkutató Intézetes rendelt meg, előrejelzése szerint a többség a testület jelenlegi belső ellenzékét, illetve az OCÖ-be korábban nem bejutott ismertebb roma politikusok közös listáját támogatja majd.

Bár a jelölő szervezetek közül messze a Lungo Dromnak van a legtöbb elektora, a választásokat nagy eséllyel az elektorok kétharmadát kitevő független elektorok fogják eldönteni, a Medián friss közvélemény-kutatása a Farkas Flórián vezette koalíció vereségét prognosztizálja. A vizsgálat során mind a 4600 elektornak küldtek kérdőívet, amelynek összegzéséből kiderül: a kérdésekre válaszolók mindössze negyede véli úgy, hogy az OCÖ-t továbbra is azoknak a Lungo Dromhoz kötődő roma politikusoknak kell vezetniük, akik eddig tették.

A helyi roma képviselők hasonló arányban tartják alkalmasnak a testület irányítására Farkas Flóriánt is, az ellenlábas Demokratikus Roma Koalíció három elnökjelöltje közül ugyanakkor 33 százalék Horváth Aladárt, 8 Kolompár Orbánt, 5 százaléknyian pedig Kövesi Vilmost választanák elnöknek. A szervezetek versenyében szintén nem túl rózsás a Lungo Drom helyzete: az elektorok 62 százaléka elutasítja, hogy a Lungo Drom-ra szavazzon, míg az ellene összefogott szervezetek támogatottsága átlagosan kétharmados.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt