HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Több pénz a romák felzárkóztatásra

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Teleki
2002 November 29    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A jövő évi költségvetés tervezetében 1,1 milliárd forint, a korábbi támogatási összeg háromszorosa szerepel a romák integrációját segítő programokra, a forrásokért a Magyarországi Cigányok Közalapítványánál pályázhatnak az érintettek.


Hirdetmény

Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal roma ügyekért felelős politikai államtitkára elmondása szerint több pénzt szánnak oktatásra, a roma tanulók ösztöndíj-rendszerének finanszírozására, a cigányság nyelvének, kultúrájának megőrzésére is. Tájékoztatása szerint a kormány már az idén is 400 millió forinttal többet nyújtott a cigány tanulók ösztöndíjára, melynek köszönhetően 2002-ben 18.400 roma tanuló kapott tanulásához támogatást.

Teleki László arról is szólt, hogy a jövő évtől - a híresztelésekkel ellentétben - nem csökken a roma kisebbségi önkormányzatok támogatása. Rámutatott: a kisebbségi önkormányzati választásokon 1.007 testület alakult, ez 30 százalékkal több, mint az előző ciklusban, a kormány pedig 4 százalékkal növeli a nekik szánt támogatást.

Kitért arra is, hogy a roma ügyekért felelős államtitkárság eddig három javaslatot terjesztett be a kormány elé, amelyet vita nélkül elfogadtak. Ezek közül kiemelte az Országos Cigányügyi Tanács megalakítását, mely várhatóan már a jövő héten megkezdi munkáját Medgyessy Péter miniszterelnök vezetésével.

Teleki László hangsúlyozta: az Országos Cigányügyi Tanácsban minden régió képviselteti magát, a cigányság választott képviselői közvetlenül tájékoztathatják a kormányfőt.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt