HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megalakult a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Kállai, jászladány
2002 November 24    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet néven ellen-önkormányzatot hoztak létre a kisebbségi önkormányzatból kiszorult jászladányi romák. A szervezet vezetői azt szeretnék, ha a hivatalos kisebbségi önkormányzattal szemben ők képviselhetnék a jászladányi cigány lakosság érdekeit.


Hirdetmény

Kisebbségi önkormányzat helyett polgárjogi szövetség. A jászladányi romák úgy döntöttek, hogy ha már nem jutottak be a nagyközség cigány kisebbségi önkormányzatába, létrehoznak egy érdekvédő szervezetet. A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet ugyanazokat a célokat és feladatokat tűzte ki maga elé, mint amik a hivatalos kisebbségi önkormányzatéi. A szövetséget eredetileg országos hatáskörűvé tervezték, de a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke lebeszélte erről az alapítókat. Horváth Aladár szerint Jászladányban az elmúlt években a kisebbségi alkotmányos jogok súlyosan sérültek, ezért kellett helyben polgárjogi, civil pályára állítani a cigány mozgalmat.

A szövetség alakuló ülésén, melyet jobb híján egy italboltban tartottak, a jelenlévők tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadták a szervezet alapszabályát és megválasztották a vezetőket.

A szövetség elnöke a kisebbségi önkormányzat volt vezetője lett. Kállai László szerint a jászladányi romák érdekeit az új szervezet képviseli majd. Kállai a szervezet céljai közül kiemelte, hogy törekedni fognak a roma és nem roma lakosság közötti harmonikus, feszültségmentes együttélés elősegítésére, fellépve a rasszista, diszkriminációs jelenségek ellen.

A szervezet akkor kezdi meg működését, ha a bíróság nyilvántartásba veszi. Tevékenységét, mint a többi társadalmi szervezetét, az ügyészség felügyeli majd.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt