HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gádoros és Orosháza roma családról vitázik

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  gádoros, orosháza
2002 Október 24    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Orosháza ugyanazt teszi Gádorossal, mint nemrégiben Paks Németkérrel. Romáktól akartak megszabadulni itt is, ott is. Felháborítónak tartjuk, hogy Orosháza úgy szabadul meg problémásnak tartott emberektől, hogy a környékbeli községeket hozza lehetetlen helyzetbe - mondták tudósítónknak a Békés megyei Gádoroson. Orosházán visszautasítják vádaskodást.


Hirdetmény

Egy nyolctagú, Orosházán élő roma családot a felhalmozott lakbértartozás miatt - jogerős végzés alapján - október elején kiköltöztettek bérlakásukból. Másnap közvetítőn keresztül értesültek arról, hogy Gádoroson eladó egy megüresedett szoba-konyhás, víz, villany és gázfűtés nélküli ház. Közvetítőjük megállapodott az ingatlan elhunyt tulajdonosának egyik örökösével: ha október 11-éig kifizetik a vételárat, övék a ház. Időközben az örökösök megtudták, hogy romák állnak tárgyalópartnerük mögött, ezért elálltak az eladástól. A család mégis beköltözött a házba, holott a határidőig nem fizette ki a teljes vételárat. A gádorosi önkormányzat ekkor kapcsolódott az ügybe: a hivatal szerint a nyolctagú család jogcím nélküli házfoglalónak minősült.

A gádorosiak alaptalanul azt híresztelték a beköltözőkről, hogy egyik hozzátartozójuk volt egy, a közelmúltban a környéken elkövetett gyilkosság tettese. A család végül október 15-én, a helyi önkormányzat biztosította jármű segítségével ment el a békési községből. Először egy tanyaközpontban fogadták be a romákat, pár nap múlva a hajléktalanok orosházi átmeneti szállásán kaptak helyet. Gádoroson sokan úgy vélik: ugyanaz történt Orosházán, mint a közelmúltban Pakson - Tolna megyében Németkérre, Békésben Gádorosra akarták "exportálni" a város szociális gondjait. Ezt Orosházán visszautasították azzal, hogy senkit nem telepítettek ki a városból, egyetlen családnak sem vettek más településen ingatlant, s ahhoz támogatást sem nyújtottak senkinek.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt