2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma tehetséggondozó kollégium nyílt Szolnokon
2002. 10. 11. 00:00

Hozzátette: az oktatási teendőkön belül az egyik kiemelt célt, hogy a tehetséges roma középiskolások mind nagyobb számban jussanak be egyetemekre, főiskolákra.

Az átadási ünnepségen jelen lévő Hiller István, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára azt mondta, hogy Magyarország számára a romák ügye megkülönböztetetten fontos kérdés, élethelyzetük javításában az oktatás meghatározó szerepet tölt be. Hozzátette: az oktatási teendőkön belül az egyik kiemelt célt, hogy a tehetséges roma középiskolások mind nagyobb számban jussanak be egyetemekre, főiskolákra.

Ron Korver, az EU magyarországi delegációjának programmenedzsere arra emlékeztetett, hogy Magyarország uniós csatlakozásának egyik feltétele a roma kisebbség helyzetének minden területen történő jobbítása. Szerinte e feladat megoldása érdekében egyre inkább tapasztalható az összefogás és tenni akarás a szolnokihoz hasonló példákkal. Szerinte a cigányok felemelkedéséhez valóban az oktatáson át vezet az út, hiszen magasabb iskolázottsággal könnyebben elérhetők a jobb életfeltételek, és emelhető az anyagi jólét foka.