HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jászladány: "nincsenek falak"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  jászladány
2002 Szeptember 26    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A jászladányi iskolai alapítvány létrehozói, kuratóriumának tagjai, az alapítványi iskola nevelői, a beíratott gyerekek szülei, valamint az intézményt támogató állampolgárok visszautasítják Magyar Bálint oktatási miniszter hétfői kezdeményezését, amikor is a jászladányi iskolaügy kapcsán egyházi vezetőkhöz fordul, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi kirekesztés és a hátrányos megkülönböztetés megszüntetésére.


Hirdetmény

Zana Sándorné a jászladányi Zana Sándor Imre Nevelési Oktatási Közhasznú Alapítvány Kuratóriumának elnöke minderről kedden írásban tájékoztatta az MTI-t.

A kuratóriumi elnök a többiek nevében is leszögezte: sajnálják, hogy Magyar Bálint nyilatkozatait úgy teszi, hogy nem ismeri az iskolaalapítók szándékát, az iskola pedagógiai programját, a helyi viszonyokat. Mint fogalmazott, a miniszter falakról és kirekesztésről beszél, holott fal sohasem volt, így azt le sem kellett bontani! Emlékeztetett arra, hogy az iskolába bárki beiratkozhatott, senki sem lett elutasítva sem tanulmányi eredmény, sem származás, sem egyéb más okból.

- Tény, hogy a 206 beirakozott tanulóból 30 roma származású, ez a lenne a kirekesztés? - tette hozzá. Aláhúzta: számukra megdöbbentő, hogy Jászladány roma és nem roma polgárai nem élhetnek a törvény adta szabad iskolaválasztási és iskolaalapítási jogukkal.

Magyar Bálint oktatási miniszter hétfőn bejelentette: a hátrányos megkülönböztetés és a kirekesztés megszüntetése érdekében levélben fordul a négy egyházi vezetőhöz. Ebben azt kéri, hogy az egyházi vezetők "vallási tanításuknak és erkölcsi értékrendjüknek megfelelően hirdessék minél hangosabban és egyértelműen: a romákat és nem romákat nem szabad szétválasztani".

A miniszter az is kéri, hogy a határozottan lépjenek fel a templomokban és az iskolákban az egyetemes értékek, az emberi méltóság érdekében.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt